Kabine bugün toplanıyor; İşte gündemdeki konu başlıkları

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek. Toplantıda ekonomi, iç ve dış gelişmeler ele alınacak; Orta Vadeli Program değerlendirilecek. Ayrıca, Gazze'deki durum ve terörle mücadele konuları da gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, iç ve dış gelişmelerin yanı sıra ekonomi konuları da detaylı bir şekilde ele alınacak. 

Hürriyet'in haberine göre, Beştepe'deki toplantının ana gündem maddesi ekonomi olacak. 5 Eylül'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ekonomideki üç yıllık hedefler değerlendirilecek. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi için bir yol haritası üzerinde durulacak. Bununla birlikte yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konular da gündeme gelecek.

Dış politikada ise, Gazze başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler masaya yatırılacak. İsrail'in 11 aydır süren saldırılarının sona erdirilmesi için yürütülen ateşkes müzakerelerinin mevcut durumu değerlendirilecek. Ayrıca, Gazze'ye yönelik insani yardımların ulaştırılması için sürdürülen çabalar gözden geçirilecek.

Kabine toplantısında terörle mücadele konusuna da önem verilecek. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonların son durumu ele alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonları da değerlendirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.