Kabinede yeni atama: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine Erdoğan'ın hemşehrisi getirildi!

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine'deki yeni atamaları onayladı. İddialara göre, Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine hemşehrisini atadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine’de yeni atamalar yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin sosyal medya hesabından istifasını duyurmasının ardından, geçtiğimiz günlerde istifa ettiği iddia edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevden alındığı bildiriliyor. Oda TV'de yer alan habere göre, Resmi Gazete’de bu gece yayımlanması beklenen kararlarla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine, Erdoğan’ın hemşehrisi ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak da Murat Kurum atandı, Kurum daha önce yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul adayı olmuştu.

PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Rizeli kökenli olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistan olarak görev yaptı. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında ise Genel Cerrahi Profesörü unvanını kazandı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim olarak çalıştı. 6 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.