Kaçak FETÖ üyesi her şeyi itiraf etti: "Masum insanların hayatlarını mahvettiler"

Kaçak FETÖ üyesi ve Zaman Gazetesi'nin eski muhabiri Ahmet Dönmez, YouTube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayında dikkat çekici itiraflarda bulundu. Dönmez, Ergenekon soruşturması sırasında dijital kumpas belgelerinin nasıl hazırlandığını ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Zaman Gazetesi'nin eski muhabiri Ahmet Dönmez, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan FETÖ mensupları arasında bulunuyor. FETÖ üyeleri arasında yaşandığı iddia edilen çatışmalara dair zaman zaman yorumlar yapan Dönmez, 2022 yılında İsveç'te iki kişinin saldırısına uğradı. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, YouTube üzerinden videolar paylaşan Dönmez, son yayınında Ergenekon sürecinde kurulan komploları itiraf etti ve dijital belgelerin nasıl hazırlandığını açıkladı.

"ERTESİ GÜN ERGENEKON OPERASYONU YAPILACAK"

"Geçmişte önemli bir kamu kurumunda, önemli bir mevkide çalışan çok parlak, çok akıllı bir dost, gözyaşları içerisinde yani ızdırapla söyledi, itiraf etti bizlere bunu. Bir gün abisi geliyor, kendisine bir USB veriyor ve ertesi gün oraya bir Ergenekon operasyonunun yapılacağını söylüyor."

"SUÇ NİTELİĞİ TAŞIYAN BİR BELGEYİ BİLGİSAYARINA YÜKLEMESİ VE SİLMESİ İSTENİYOR"

"Bu USB'yi bağlı bulunduğu müdürünün veya amirinin bilgisayarına takmasını ve belli bir süre sonra çıkarmasını istiyor. Galiba orada bir belge var, yükleniyor, siliniyor veya geriye dönük olarak bilgisayara girildiğinde, imajına bakıldığında geçmişte orada bir belge varmış. Bir belge yüklenmiş de silinmiş, şimdi geri getiriliyormuş gibi algılanacak şekilde bırakılıyor. Suç niteliği taşıyan bir belgeyi o USB aracılığıyla bilgisayarına yüklemesi ve silmesi isteniyor."

"BUNUN FETVASI VERİLMİŞTİR"

"Ve bu arkadaş bunu yapıyor. Niye yapıyor? İşte gözyaşıyla anlattığı şey şuydu. Abilerden geldi, yanlış bir şey yapmazlar diye düşündüm. Herhalde bunun açıklaması yapılmıştır, bunun fetvası verilmiştir, bunun bir hikmeti vardır veya hiçbir şey olmasa bile bir savaştayız, bir mücadeledeyiz."

"DERİN BİR MAHCUBİYET YAŞIYORUM"

"Bir tarafta Ergenekon var. Onlar ele geçirse bizi şöyle yapacak, böyle kesecek. Bize hayat hakkı vermiyorlar. E şimdi savaşta yumruk sayılmaz. Biz de böyle şeyler yapabiliriz diye düşündüm. Ama şimdi derin bir mahcubiyet yaşıyorum. Bu süreç bitse bile ben Türkiye'ye dönüp bir daha bu insanların yüzüne bakamam demiştim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.