Kaçak komandoların hedefi kim, planları ne?

15 Temmuz'da bastırılan darbe girişiminin ardından kayıp olduğu açıklanan SAT ve MAK komandolarının hedefini ABC Gazetesi açıklıyor. Firardaki özel ekibin, başarısız darbe girişiminin ardından şok bir suikastle kaos ortamı...

15 Temmuz'da bastırılan darbe girişiminin ardından kayıp olduğu açıklanan SAT ve MAK komandolarının hedefini ABC Gazetesi açıklıyor. Firardaki özel ekibin, başarısız darbe girişiminin ardından şok bir suikastle kaos ortamı yaratarak yeni bri askeri müdahaleye zemin hazırlamayı planladığı belirtiliyor.

Hükümet kaynaklarının ifadesiyle "kaydadeğer sayıda" SAT ve MAK komandosu kaçak durumunda. Özel olarak yetiştirilen, her türlü doğa ve hava koşuluna dayanaklı bu timlerin ormanlık alanlarda olabileceği bilgisi paylaşılıyor. Darbeci komutanların, devletin karar vericileri makamlarından bulunanlar başta olmak üzere, en üst düzey bazı isimlere suikast düzenleyebileceği belirtiliyor.

B-PLANI; ŞOK SUİKASTLE KAOS VE YENİ DARBE

ABC Gazetesi'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, darbenin başarılı olması halinde 250 kişilik bir suikast listesine yönelik operasyonla görvlendirildiği iddia edilen ekip, darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanınca 'B Planı'nı devreye kotmaya hazırlanıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, kayıp komandolar ülke genelinde kaos yaratacak büyüklükte şok bir suikast girişimi düzenlemek için uygun zaman bekliyor. Etkili bir suikast veya suikast serisi ile ülkede kaos ve kargaşa yaratmayı planlayan ekibin, bu yolla yeni bir askeri müdahaleye de zemin yaratmayı hedeflediği ifade ediliyor.

GÖRÜŞME VE SEYEHATLARA SINIRLAMA

Kaçak suikast birmiğine bilgi aktarma, koruma ve yardım etme olasılığı olanlarla ilgili de uyarılar yapıldığı belirtildi. Özellikle karargâhta ve komutanlıklarda, emniyette, özel harekâtta, MİT'te darbecilerle işbirliği yapan isimlerin ayıklanarak olası saldırılara karşı önlemler alınmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Bu kapsamda devlet kademesinde üst düzey yöneticilerin koruma sayısı arttırılırken, seyahatler ve görüşmelere de sınırlama getirildi. Kurumlarda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Başta Meclis olmak üzere binaların giriş çıkışlarına bariyer yerleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu