Kadıköy'de binlerce kişi bugün de 'Laikliği Kazanacağız' dedi

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerinin laiklik bildirisi dağıtımınadün  polis saldırmış, HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da aralarında olduğu 14 Hazirancı ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. Dün yaşanan...

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerinin laiklik bildirisi dağıtımınadün  polis saldırmış, HTKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın da aralarında olduğu 14 Hazirancı ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı. 

Dün yaşanan polis saldırısının ardından bugün Kadıköy rıhtımda, aralarında CHP'lilerin ve farklı sol partilerin de olduğu binlerce kişi polis saldırısına tepki göstermek ve HAZİRAN üyeleriyle dayanışmak için bir araya geldi. 

CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Orunsal Adıgüzel, ÖDP Eş Genel Başkanı ve BHH Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ve BHH Yürütme Kurulu Üyesi ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da eyleme katılarak dünkü gözaltı olayına tepki gösterdiler. Etkinliğe CHP İstanbul il Örgütü, CHP İstanbul Gençlik Kolları, Halkevleri. Kaldıraç, EMEP, Emekçi Hareket Partisi üyeleri de katıldı. 

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik kitle güvenlik noktasındaki kontrollerin ardından alana girdi. Alanda 4 TOMA ve çok sayıda çevik kuvvet polisi terbir aldı.

Rıhtım'da okunan basın açıklamasının ardından kitlesel bildiri dağıtımına geçildi. Binlerce kişi Kadıköy Çarşı'da laiklik bildirisi dağıttı.

ANKARA'DA DA GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ

Ankara'da dün İstanbul'da laiklik bildirisi dağıtan BHH üyelerine yapılan polis müdahalesi protesto edildi. Yüksel Caddesi’nde toplanan binlerce kişi bildiri dağıttı. 

Bildiri dağıtımının başlamasıyla birlikte polis Yüksel Caddesi ve Konur Sokak girişlerinde arama noktası oluştururken, caddeye girişlerde üst araması yapıldı. 

CHP Gençlik Kolları da "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları ile desteğe geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti