Kadın Astsubayla Para Karşılığı İlişki İddiasında İmam İçin Karar Verildi!

İmamın, kadın astsubayla para karşılığı ilişkiye girdiği ve ödeme yapmadığı iddiaları üzerine açılan soruşturmada savcılık, imam hakkında takipsizlik kararı verdi. Olay Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı.

VAN'DA ASTSUBAY VE İMAM ARASINDAKI OLAYDA ŞOK GELIŞME

Van-Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Astsubay Gül Kılıç ve Bitlis’te görev yapan İmam İkram Sorğuç arasında yaşanan olay, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. İkili arasında bir süre devam eden ilişki, Astsubay Kılıç'ın cinsel birliktelik karşılığında imamdan para talep etmesiyle farklı bir boyuta taşındı.

OLAYIN SEYRI: PARA TALEBI VE GASP

İmam İkram Sorğuç, Astsubay Kılıç'ın para talebini kabul etti ancak cinsel ilişki sonrası ödeme yapmaktan kaçındı. Bu durum üzerine öfkelenen Kılıç, emrindeki iki jandarma uzman çavuşu devreye sokarak imamı gasp ve darp ettirdi. İmamın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı ve Kılıç ile iki jandarma görevlisi gözaltına alındı. Ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

SAVCILIKTAN TAKIPSIZLIK KARARI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yaptığı incelemelerde kadın astsubay ve jandarma görevlilerinin beyanlarının çelişkili olduğunu tespit etti. Bunun yanı sıra HTS kayıtları ve BTK raporları, imamın verdiği ifadeleri doğruladı. Bu bulgular ışığında, Savcılık İmam İkram Sorğuç hakkında takipsizlik kararı verdi.

İMAMIN AÇIKLAMALARI

İmam İkram Sorğuç, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı bir açıklamada hakkındaki iddiaları reddetti. Sorğuç, "Cinsel ilişki olmadı. Devletimizin içine sızmış şantaj çetesi beni darp edip hesabımı boşalttı. Yurtdışı bağlantıları belgelendi," ifadelerini kullanarak kendisini savundu.

SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kamuoyunun dikkatini çeken bu gelişmelerin ardından nasıl bir süreç izleneceği merakla bekleniyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.