Kadın cinayetlerini örtemezsiniz

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, şiddete uğrayan sayısız kadına verdiği somut ve moral destekle geniş kitlelerin desteğini almış bir örgüt''

Gazeteci Çiğdem Toker, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na açılan kapatma davasını eleştirdiği bugünkü yazısında, “Hak arayışının kriminalize edilişi yeni değilse kadın cinayetlerinin durdurulması için mücadele eden bir derneği kapatma girişimi, yepyeni bir eşik" dedi.

Toker şunları kaydetti:

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, şiddete uğrayan sayısız kadına verdiği somut ve moral destekle geniş kitlelerin desteğini almış bir örgüt. Dün Gökçer Tahincioğlu'nun T24'te de yazdığı gibi başka ülkede yöneticilerine ödüller verilecek dernek, hamasi, yazım yanlışlarıyla dolu bir ihbar mektubuna dayanılarak kapatılmak isteniyor. Ha bir şey daha. Platformun açıklamasından öğreniyoruz ki, dernek yöneticilerine yönelik 'davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları' da listelenip dosyaya konulmuş.

Hak arayışının kriminalize edilişi yeni değilse kadın cinayetlerinin durdurulması için mücadele eden bir derneği kapatma girişimi, yepyeni bir eşik… Şu kadarını biliyoruz değil mi? Eğer Türkiye'de yargı, sağlıklı işleseydi, erkekler, cezasızlıktan, 'iyi hal' indirimlerinden devşirdikleri çarpık özgüvenle kadınları öldürmeyi akıllarından bile geçiremez, adalet arayışları ızdıraplı süreçlere dönüşemez, dolayısıyla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu ortaya çıkaracak bir iklim oluşamazdı. Kadın cinayetleri durmayıp arttığına göre, bu cinayetlerin duracağı bir hayat için verilen mücadele de durmayacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kadın Haberleri

Manisa'da kadın cinayeti: Eşini tüfekle öldürüp intihar etti
Kasiyerlik yapan 35 yaşındaki Şeyda Ateş 42 erkek rakibini geride bırakıp, muhtar oldu
Ayşenur Bedel ölümünde şok savunma: Kuma gelmeyi reddetti
Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
Erzurum’da erkek şiddeti: Hemşire eşi ve kızını bıçaklayarak öldürdü