Kadın Futbolunun Yıldızı Aitana Bonmati, Barcelona ile Tarihi Sözleşmeye İmza Attı!

Barcelona, kadın futbolunun önemli isimlerinden Aitana Bonmati'nin sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattı. Bu yeni anlaşma ile Bonmati, kadın futbolunda en yüksek ücret alan oyuncu unvanını elde etti.

Barcelona, kadın futbolunun en parlak yıldızlarından biri olan Aitana Bonmati'nin sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattı. Bu yeni anlaşma, Bonmati'yi kadın futbolunda en yüksek ücret alan oyuncu yaparak, büyük bir başarıya imza attı. Barcelona altyapısından yetişen ve kulüp tarihinde önemli bir yere sahip olan Bonmati, önümüzdeki dört yıl boyunca Katalan ekibinin formasını giymeye devam edecek.

Kadın futbolunda maaşlar genellikle gizli tutulsa da, Ulusal Kadınlar Futbol Ligi (NWSL) ve Kadınlar Süper Ligi'nde (WSL) en yüksek maaşlar genellikle 400 bin ila 600 bin Euro arasında değişiyor. Ancak Bonmati'nin aldığı ücret bu rakamların çok üzerinde. Önceki sözleşmesinde yer alan 3 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödeyerek Bonmati'yi kadrosuna katmak isteyen Chelsea, ona 4 yıl için 11 milyon Euro teklif etmişti. Ancak Bonmati, bu teklifi reddederek Barcelona ile devam etmeye karar verdi.

Aitana Bonmati, 2022-2023 sezonunda Ballon d’Or ve FIFA Yılın Kadın Futbolcusu ödüllerini kazanmıştı. 2016 yılından beri Barcelona'nın A takımında oynayan 26 yaşındaki oyuncu, kulüp kariyerinde 5 lig şampiyonluğu ve 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etti.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.