Kadın milletvekili önerdi: Aile içi şiddet suç olmaktan çıkartılıyor

Rusya, ev içi şiddeti cezalandıran yasada değişikliğe giderek, hapis cezalarının yerine para cezası getirmeye hazırlanıyor.soL'un Moscow Times'dan aktardığı haberine göre yasa önerisi, alt meclisteki 2 vekil dışında tüm...

Rusya, ev içi şiddeti cezalandıran yasada değişikliğe giderek, hapis cezalarının yerine para cezası getirmeye hazırlanıyor.

soL'un Moscow Times'dan aktardığı haberine göre yasa önerisi, alt meclisteki 2 vekil dışında tüm vekillerce kabul gördü.

Yasanın kadın hakları konusunda açık bir kayıp olduğu belirtilirken, ev içi ve sokakta yaşanan saldırılar arasındaki ayrımları tamamen kaldıracağı ön görülüyor. Buna göre suçun icra edilmesi durumunda ortalama 500 dolarlık bir ceza yaptırımı olacak.

RUS AİLE GELENEĞİ...

Yasa önerisi, 2013'te "gay propagandası" dediği bir yasa aleyhine kulis yapan, muhafazakar milletvekili Yelena Mizulina tarafından verildi. Ev içi şiddetin suç olmaktan çıkarılmasını "ebeveynin çocuğuna vurabilme hakkı" argümanıyla savunan Mizulina, oylamadan önce milletvekillerine; "Rus geleneksel aile kültüründe ebeveyn-çocuk ilişkileri ebeveynlerin yetkileri üzerine kurulmuştur. Yasalar bu aile geleneğini desteklemelidir" dedi.

İktidar partisi yetkilisi Andrei Isayev, ev içi şiddetin ilk sefer için bir kabahat ikincisinde ise suç sayılabilmesi gerektiğini belirtti.

EV İÇİ ŞİDDETİN YÜZDE 74'Ü KADINLARI HEDEF ALIYOR

2013 rakamlarına göre Rusya'da ev içi şiddetin yüzde 74'ü kadınları hedef alıyor ve suçluların yüzde 91'i kocalar. Şiddet üzerine yapılan çalışmalar, sebebin büyük oranda alkolün kötüye kullanımı olduğunu gösteriyor. 

HER YIL 14 BİN KADIN AİLE BİREYİNİN ELİNDE ÖLÜYOR

Uluslararası Af Örgütü tarafından 2003 yılında yapılan bir araştırma, her gün kocaları tarafından Rusya'da 36 bin kadının fiziksel şiddet gördüğünü gösterirken; 2008'deki hükümet verileri her yıl 14 bin kadının eş veya diğer aile bireylerinin elinde öldüğüne işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde
Yeşil Parti'nin Başkan Aday Adayı Jill Stein Filistin Protestosunda Gözaltına Alındı
Elon Musk'un Çin Ziyareti: Tesla'nın Otonom Sürüş Hedefi ve Çin Pazarındaki Zorluklar