Kadınlar, Erkeklere Göre Daha Az Egzersizle Aynı Faydayı Elde Ediyor

ABD'de yapılan bir araştırma, fiziksel aktivitenin cinsiyete bağlı farklılıklarını inceledi ve ilginç sonuçlara ulaştı. Kadınların, erkeklere göre daha az egzersizle aynı sağlık faydalarını elde edebildikleri belirlendi.

ABD'de yapılan bir araştırma, fiziksel aktivitenin cinsiyete bağlı farklılıklarını inceledi ve erkeklerin düzenli egzersizden aynı faydayı elde etmek için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini ortaya koydu. Araştırmacılar, kadınların haftada 140 dakikalık orta-ağır düzeyde egzersizin, erkeklerin 300 dakikalık aynı düzeyde egzersizle eşdeğer olduğunu belirledi.

CİNSİYETE BAĞLI FARKLILIKLAR

1997 ile 2017 yılları arasında Ulusal Sağlık Görüşme Anketi'ne katılan 412 binden fazla kişinin egzersiz alışkanlıklarını inceleyen araştırmada, düzenli egzersiz yapan kadınların kardiyovasküler rahatsızlıklar, kalp krizi veya inmeden ölme oranının yüzde 36 daha az olduğu, düzenli egzersiz yapan erkeklerde ise bu oranın yüzde 14 daha az olduğu tespit edildi.

SAĞLIK FAYDALARI

Çalışmada, incelenen seneler arasında düzenli egzersiz yapan kadınların yapmayanlara oranla yüzde 24 daha az ölüm riskine sahip olduğu, bu oranın erkeklerde ise yüzde 15 olduğu bildirildi.

Araştırma "Journal of the American College of Cardiology" dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!