Kadınlar Günü öncesi ‘Taş Kağıt Makas’ dizisindeki sahne tepki topladı: RTÜK inceliyor

Kanal D'nin yeni dizisi olan 'Taş Kağıt Makas'ın bir sahnesinde kadınlara "köpek gibi içki içirme" teması sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Bu nedenle dizi hakkında RTÜK tarafından bir inceleme başlatıldı.

Ozan Güven'in şiddet olayına karışmasıyla gündeme gelen, Ekin Koç, Serra Arıtürk, Hande Ataizi, Burak Yörük ve Hüseyin Avni Danyal gibi oyuncuların da yer aldığı 'Taş Kağıt Makas' dizisinin yeni bölümü dün akşam Kanal D'de yayınlandı. Ancak dizinin yeni bölümünde yer alan bir sahne, sosyal medyada tepki topladı.

RTÜK, YAYIN İLKELERİNİ İHLAL ETMESİ NEDENİYLE İNCELEME BAŞLATTI

Söz konusu sahnede, Burak Yörük'ün canlandırdığı Fecir Emirkıran karakterinin, eğlenmek için çağırdığı 4 kadından, son model bir otomobil karşılığında havlamalarını istemesi dikkat çekti. Fecir karakterinin sözleri sonrasında bir kadının havlayıp içkiyi içmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Dizi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme başlatıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kadınlar ve çocukların "kırmızı çizgileri" olduğunu ve bu konuda hassasiyetle hareket edeceklerini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem yurttaşlarımızın hem de duyarlı STK'lerimizin tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!