Kadınlar karar mekanizmalarında olmak istiyor

Diyarbakırlı iş hanımı ve aynı zamanda Emel Uslu Atik Eğitim ve Uygulama Vakfı (EUAVAKFI) Başkanı Emel Uslu Atik, geleceğin Türkiye'sini inşa eden politikacıların donanımlı ve vizyon sahibi olmaları icap ettiğini söylemiş oldu.

Diyarbakırlı iş hanımı ve aynı zamanda Emel Uslu Atik Eğitim ve Uygulama Vakfı (EUAVAKFI) Başkanı Emel Uslu Atik, geleceğin Türkiye'sini inşa eden politikacıların donanımlı ve vizyon sahibi olmaları icap ettiğini söylemiş oldu.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta seçime gitmesinin kesinleşmesiyle beraber iş dünyası temsilcileri, milletvekilliği adaylığı sürecinde siyasal partilerin daha eşitlikçi bir politika için karar mekanizmalarında hanımlara yer vermelerini istedi.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının başlamasıyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakırlı iş hanımı ve aynı zamanda Emel Uslu Atik Eğitim ve Uygulama Vakfı (EUAVAKFI) Başkanı Emel Uslu Atik, Geleceğin Türkiyesi'ni inşa eden politikacıların donanımlı ve vizyon sahibi olmaları icap ettiğini söylemiş oldu.

Seçim tarihinin netleşmesi ve aday adaylık sürecinin başlamasıyla beraber artık dönüşüm iradesi tutarlılık, itimat ve ilinti lüzumlu bulunduğunu dile getiren Atik, "Eminim, kimlik sorunlarını aşan ve demokrasinin bir var olma meselesi bulunduğunu devamlı hatırlatan bir anlayış politika sahnesinde hasıl olacaktır" dedi.

İyi bir politika, sivil cemiyet müesseselerinin içinde doğru bir üslupla kendini ifade eden yazışma becerileri gelişmiş siyasetçileri hak ettiğini, iradenin, tüm ülkeyi, tüm seçmenleri temsil eden bir kavram bulunduğunu özetleyen Başkan Atik, "İktidar kadar, muhalefette milli iradenin bir parçasıdır. Siyasi iklimin, siyasi dilin değişmesi için daha demokrat, daha eşitlikçi bir siyaset için kadınların karar mekanizmalarında yer alabilmelerinin sağlanması gerekiyor" ifadelerinde bulunmuş oldu.

Geleceğin Türkiye'sini inşa eden politikacılar donanımlı ve vizyon sahibi olmalı görüşünde bulunan Atik, "Bu ülkenin seçmeni, bu ülkenin vatandaşı bunu hak ediyor, güzel ülkemizin hukuku, adaleti, yargısı ve en sonunda toplumsal mutluluğun, huzurun, adil yaşamın gerçekleşmesi için belirleyici bir dönem içindeyiz" ifadelerine yer verdi. - DİYARBAKIR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı