Kadınlar neden evli erkeklere daha çok ilgi gösterir?: İşte cevabı

Kadınların, evli erkeklere daha fazla ilgi duyduğunu bir Türk dizisi klişesinden ibaret sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yapılan araştırmalar, kadınların evli erkekleri daha çekici bulduğunu ortaya çıkardı. Peki evli erkekleri çekici kılan ne?

Birçok Türk dizisinde, evli bir adamın iki kadın arasında paylaşılamadığına tanıklık etmişsinizdir.

Gerçek hayatta da yaygın olduğu tespit edilen bu durum, araştırmacılar tarafınca yeni bir çalışmanın yapılmasına neden oldu. Bu konuya ilişkin iki ayrı çalışma hazırlanırken, Oklahoma Üniversitesi tarafınca hazırlanan raporda, bir erkeğin herhangi bir kadın tarafınca 'seçilmiş' olmasının, diğer kadınlar üzerinde olumlu bir etki bıraktığı tespit edildi.

Raporda varılan sonuçlara göre, bir erkeğin 'tercih edilebilir' olması, normal şartlar altında ilgi duyulmayacak bir erkeği bile arzu nesnesi haline dönüştürebiliyor. Birçok kadın, içgüdüsel bir şekilde "tercih ediliyorsa bir nedeni olmanı" anlayışını benimsiyor ve söz konusu kişi, farklı kadınlara da çekici gelmeye başlıyor.

YANINDA KADIN BULUNAN ERKEK ÇEKİCİ HALE DÖNÜŞÜYOR

Bu konuya ilişkin bir diğer araştırma ise İskoçya’da yapıldı. Bu araştırmada bekar kadınlara, erkeklerin tek başınayken çekildiği fotoğraflar ile aynı erkeklerin yanında gülümseyen kadınlar varken çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Yanlarında gülümseyen kadınların olduğu fotoğraflarda bulunan erkekler, katılımcılar tarafınca daha çekici bulunmuş oldu.

Uzmanlar, konuya ilişkin yapılan çalışmaların meta analizini yaptığında şu durumu tespit etti: Kadınlar, erkeklerin düzgün giden ilişkisini kendi hayatlarına daha kolay uyarlayabileceklerini düşünüyor. Bu düşünce sonucunda da ‘kopyacılık refleksi’ harekete geçiyor. Peki bu refleks ne işe yarıyor? Söz konusu davranış modeli, kadını eş bulmak için enerji ve zaman harcamaktan kurtarıyor. Bekar kadın, ‘burada denenmişi var’ psikolojisine kapılarak, ilgili erkeği, daha doğrusu, o erkeğin yaşadığı ilişkinin kopyasını istiyor.

Psikoterapist Dr. Cem Keçe’nin bu konudaki görüşleri ise şu şekilde: "Evli erkeklerle birlikte olan kadınların önemli kısmının kazanma ve elde etme dürtüsüyle bu tür ilişkilere başladıklarını görüyoruz. Hemcinsinin sahip olduğu erkeği elde etmek ve bunu bilerek yapmak, dişilik savaşından başka bir şey olamaz gibi görünüyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Başına dikilmek deyiminin anlamı
WhatsApp’tan gene kavga çıkaracak özellik: Duyan ayarları kapatmaya koşuyor!
Kişilik testi: Alçakgönüllü müsünüz: İlk gördüğünüz şey onu ortaya çıkaracak!
Önünüze gelen yemeğe hemen tuz atanlardan mısınız? Bu araştırma moralinizi bozabilir!
Canan Karatay açıkladı: Kilolar diyetsiz gidiyor, kritik saate dikkat!