Kadınlardan oluşan IŞİD birliği Fransa'da yakalandı!

Dün Paris yakınlarındaki Essonne kasabasında düzenlenen polis operasyonunda, birisi yaralı ele geçirilen üç genç kadın ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sputnik'te yer alan habere göre, Cumhuriyet Başsavcısı François Molins,...

Dün Paris yakınlarındaki Essonne kasabasında düzenlenen polis operasyonunda, birisi yaralı ele geçirilen üç genç kadın ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sputnik'te yer alan habere göre, Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, "IŞİD’in Suriye kolu tarafından yönlendirildiği anlaşılan genç kadınlar, Fransa’da terör saldırısı hazırlığı içindeydi" dedi.

Üç kadının Paris’in merkezinde terk edilmiş bir araçta bulunan mutfak tüpleriyle ilgili yürütülen soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu gözaltına alındığını dile getiren Molins, "Bu genç kadınların körü körüne IŞİD ideolojisine bağlı olduklarını" ifade etti.

"Bu son gelişme, terör örgütünün kadınları da yurt dışında terör saldırısı için kullanabileceğini açıkça ortaya koyuyor" diyen Molins, mutfak tüpleriyle terk edilmiş durumda bulunan aracın, gözaltına alınan kadınlardan birisinin babasına ait olduğunu bildirdi. Molins, gözaltına alınan ve poliste ''radikalleşme eğiliminde’ olduklarına dair raporlar bulunan genç kadınların Suriye’de IŞİD saflarında savaşmak için hazırlık yaptıklarını, ancak yurt dışına çıkamadıklarını da sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti