Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!

Kadir İnanır'ın geçirdiği inme sonucu hastaneye gitmesinin peşinden uzmanlar açıkladı! Ünlü oyuncunun yaşamını kurtaran o ayrıntıyı doktorlar açıkladı. Kadir İnanır, bu sayede hayata tutunmuş! İşte o detay..

Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Kadir İnanır, 24 Mart 2024 Pazar günü evinde fenalaşarak, partneri Jülide Kural'ın acil servis numarasını aramasının ardından ambulansla Ümraniye Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. 76 yaşındaki oyuncunun şikayetleri tabloda görülüyor. Uyumluluğu nedeniyle 112 ekibi sanatçıyı evine en yakın felç merkezi olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Ambulans hastanenin acil servisine ve felç merkezi ekibine doğru yola çıkarken, kendilerine durum hakkında bilgi verildi ve ekip hafta sonu olmasına rağmen hızla organize olarak hastanede hazır bulundu.

1858554-1-t.jpg

Orda olduğunu söyledi. İstanbul'da 20'si kamu hastanelerinde olmak üzere toplam 32 felç merkezi bulunmaktadır. İmraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi prof. Dr. Sanatçıyı başarıyla tedavi eden ekipten Necdet Sağlam ve radyoloji uzmanı Dr. Mustafa Demir ve nörolojik uzman yardımcısı. Dr. Nevin Pazarcı önemli açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar, bu ekiplerin felçli hastaların vakit kaybetmeden tedavi edilebilmesi için 112 ile 24 saat iş birliği içinde çalıştığını, bu nedenle en ufak bir felç şüphesinin geçmesini beklemek ya da denemek yerine girişimde bulunduklarını belirtti. hastaneye kendi başına ulaşabilmek için ise acilen 112 numaralı acil çağrı merkezini aramanız gerektiğini vurguladı.

"İSTANBUL'DA TOPLAM 32 BİLGİ MERKEZİ VAR"


Prof. Dr. Necdet Sağlam, Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılında belirlediği yönetmeliğin belirli kriterlerini karşılayan hastanelerde felç merkezleri kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bir inme merkeziyiz. Sağlık Bakanlığımız 2019 yılında inme merkezlerinin standartlarını yönetmelikle belirledi. Haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermeye dayalı bir sistemimiz var. İstanbul'da ortalama 32 Düzce merkezi bulunmaktadır. Bunlardan 20'si devlet hastanelerinde.

Bu bir koordinasyon meselesi. Koordinasyonda ayrıca 112 ekibi, acil servis, nöropoliklinik, radyoloji ve beyin cerrahisi ofisleri ve anestezi ekipleri de yer alıyor. Kadir Bey evinde bayılınca hastanemize yakın olması nedeniyle 112 numaralı telefondan merkezimize götürüldü. Yanında olduğu için çok şanslıydı ve çok kısa sürede 112'yi aradı.

112 bizimle iletişime geçtiğinde hasta evden ayrılmadan ekip hazır hale geldi. İlk değerlendirmenin ardından beynini besleyen vena cava'da pıhtı olduğu belirlendi ve girişimsel radyoloji onu acil servise kaldırdı. Müdahalenin ilk 1,5-2 saatte yapılması nedeniyle başarılı sonuç elde edildi."

 ULAŞIM 20 DAKİKA SÜRDÜ! 


Ayrıca Radyoloji Kliniği Uzmanı Dr. Mustafa Demir, ilk 4-6 saatin Felç geçirdikten sonra başarılı bir tedavi için bunun önemli olduğunu kaydetti. Bunun kritik olduğunu kaydetti: "Bazen bu süreyi sekiz saate kadar uzatabiliyoruz ama ne kadar uzun sürerse hastanın fayda görme ihtimali de o kadar azalıyor." Dr. Mustafa Demir, İnanır'ın evde şikayetleri başladıktan yaklaşık 1 saat sonra 112'yi arayarak hastaneye getirildiğini, hastanede ambulansta muayenesinin ardından girişimsel radyoloji ekibinin tedaviye başlamasının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü vurguladı. evinde sorunları başladıktan sonra tedavisi toplam 1,5-2 saat sonra sona erdi. Şu bilgileri verdi:

"Bazı hastalarımız acil servise geç başvuruyor. Bu da başarı şansını azaltıyor veya işlem sonrası oluşabilecek komplikasyon riskini artırıyor, başarılı olsa bile en kritik an. hastayı hızlı bir şekilde felç merkezine getirmek, tarama yapmak vb.), ardından hastanın tıbbi durumuna göre girişimsel radyoloji ekibi olarak hareket ediyoruz.

Tıkalı bir beyin damar sistemi, bazen de açılan bir kateter buluyoruz. tıkanmış damar. Tüm felç merkezleri 112 numarasıyla işbirliği yapıyor. 112, hastayı en yakın ve şu anda boş olan yere taşıyor. 112 gelmeden önce hastane ekipleri hastadan haberdar oluyor ve hasta getirilir getirilmez tüm ekip bir araya gelerek dakikalar içinde tüm işlem tamamlanıyor."

"HASTANEDE PROGRAMLAMA YAPILIYOR BAZI BELİRTİLER"


Nöroloji Kliniğinde eğitim sorumlusu olan Yrd. Doç. Dr. Nevin Pazarcı, yanal kuvvet kaybının bazen felç belirtisi olarak görülmemesi gerektiğini söyleyerek önemli uyarılar konusunda uyardı. kanama. Hastalar bize bilinç değişiklikleri, bir tarafta güçsüzlük, uyuşukluk ve bazen de nöbetlerle başvurabilirler.

Belirtileri arasında konuşma, anlama kaybı ve tek taraflı ani görme kaybı sayılabilir. Birçok semptomu nedeniyle hastalarımız bazen tek taraflı zayıflığı inme ile karıştırıp diğer semptomları görmezden gelebilmekte ve hastane ziyaretleri gecikebilmektedir. İlk 6 saat bizim için çok kıymetli.

Özellikle bu 6 saatin ilk 3 saati.. Çünkü ne kadar erken müdahale edersek o kadar çok dokuyu dolaşıma sokup kurtarmamız gerekir. Zamanla bu kurtarma işlemi garanti edilemeyebilir ve gecikmeden kaynaklanan bazı komplikasyonlar daha sık görülebilir.

Hastanın böyle bir merkeze nakledilmesi, durumun çözümlenmesi açısından çok önemlidir. felçin akut fazı. Bunun için 112'den yardım almanız gerekiyor. Tek başımıza dışarı çıktığımızda hangi hastanede felç merkezi olduğunu bilemeyebiliriz. Ancak hastanedeki acil durumlarda iletişim kuran 112 merkez olduğundan, hasta yoldayken zaman sınırlıdır."

"SOĞUK SUYA SOKMANIN BİR FAYDASI YOK"

Doç. Dr. Nevin Pazarcı, bunun beklemenin ve beklemenin anlamı olduğunu söyledi. Konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Hastanın şikayetleri var ve bunların kaybolması bekleniyor. Mesela bazıları düşündük ama getirmedik diyor. Hasta bunu düşünerek müdahalenin mümkün olacağı zamanı sabırsızlıkla beklemektedir.

Bir diğeri de durumu kötüleştirecek önlemler almak veya hastayı soğuk suya koymak veya tatlı suya taşımak gibi hiçbir şey yapmamaktır. hava almak ya da felci durdurmak için ona bir şeyler yedirmeye çalışmak. Yapılması gereken en iyi şey hastanın hava yolunu güvence altına almak, kolay nefes aldığından emin olmak ve en yakın felç merkezine nakledildiğinden emin olmak için hemen 911'i aramaktır.

Bazen pıhtı kendi kendine çözülebilir. Hastaların durumlarının çok kötü olduğunu, semptomların kendiliğinden bozulduğu bu dönemde, bir nebze olsun iyileşince semptomların ortadan kalktığını yaşayan vatandaşlarımız, "Soğuk suya koyduk, geçti" dedi. Ne yazık ki bu dönemde tedaviye çok fazla zaman harcayan hastalar bize geliyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.