Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!

İzmir’in incisi Kordon’da yer alan Kordon Deniz Restoran’ın Yönetim Kurulu üyesi Ercan Çelikkaya, yüksek kuver ve garsoniye ücretleriyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi. İşte detaylar...

Çelikkaya, "Garsoniye oranı global standartlara göre yüzde 10'u aşmamalıdır. Bu oranın üzerinde bir talep kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte vatandaşların dahi günlük yemek gereksinimlerini karşılamakta zorlandığı bu günlerde, özellikle eğlence mekanlarında uygulanan kuver ücretleri tartışılmaya devam ediyor.

Çelikkaya, mevzuata uygun bir şekilde, "Bir işletme garsoniye bedeli talep ediyorsa, bunu resmi olarak Maliye Bakanlığı'nın belirlediği usullere göre faturaya eklemek zorundadır. Aksi takdirde bu, keyfi bir uygulama olur" dedi.

Ayrıca, mekanlarda canlı müzik performansı sergileyen sanatçılar için alınan ücretlerin de müşterilere yansıtılmasının doğal olduğunu belirten Çelikkaya, "Ancak, bu tür ek ücretlerin makul sınırlar içerisinde tutulması gerektiğini" altını çizdi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.