Kafkas Zambağını Koparmanın Bedeli: 387 Bin 141 Lira Ceza

Ardahan’ın Posof ilçesinde yetişen endemik Kafkas zambağını koparanlara 387 bin 141 lira ceza kesilecek. Koruma altındaki bu nadir çiçek, yaz aylarında çiçek açıyor ve Posof’un kuzey yamaçlarında doğal olarak yetişiyor. Koruma ekipleri zambakları sürekli denetim altında tutuyor.

Ardahan’ın Posof ilçesinde endemik bir tür olan Kafkas zambağını koparanlara 387 bin 141 lira para cezası uygulanacak. Posof’un kuzey yamaçlarında doğal olarak yetişen bu nadir çiçek, Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafından koruma altında tutuluyor ve sürekli denetim altında. Yaz aylarında çiçek açan Kafkas zambağı, Haziran sonu ile Ağustos ortalarına kadar görülüyor.

Ardahan’ın Posof ilçesinde endemik bir tür olan Kafkas zambağını koparanlara 387 bin 141 lira para cezası uygulanacak. Posof’un kuzey yamaçlarında yetişen Kafkas zambakları, Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafından koruma altında tutuluyor ve sürekli denetim altında.

 

CEZAYI DUYAN YANINDAN BİLE GEÇMİYOR

 

Koruma altında bulunan bu nadir çiçeği koparanlara, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu uyarınca 387 bin 141 lira idari ceza veriliyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu tür, yaz aylarında çiçek açıyor. Haziran sonu ve Ağustos ortalarına kadar Ardahan’ın Posof ilçesinde dağların eteklerinde görülen Kafkas zambağı, bu yıl da görsel bir şölen sundu.

 

KENDİLİĞİNDEN OLUŞUYOR

 

Kafkas zambağının Posof’un kuzey bölgelerinde yetiştiğini belirten Serhat Soylu, "Endemik bir tür olan Kafkas zambağı, Posof’un kuzey yamaçlarında yetişir. Yaklaşık bin 500 ile 2 bin rakımları arasında kendiliğinden doğal olarak oluşur" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.