''Kaftancıoğlu devam ederse bu kez başka istifalar olur''

Yandaş gazeteci Abdülkadir Selvi "Kaftancıoğlu’nun istifasını geri çekmesi, CHP’de suların durulduğu anlamına gelmiyor." iddiasında bulundu.

CHP'nin 18 saat süren Parti Meclisi toplantısının yankıları sürüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de CHP'nin Parti Meclisi toplantısını köşesine taşıdı. 

Selvi "Kaftancıoğlu’nun istifasını geri çekmesi, CHP’de suların durulduğu anlamına gelmiyor." iddiasında bulundu.

Selvi'nin bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan köşesinden ilgili bölüm şöyle;

CHP’de artçı sarsıntıları önümüzdeki günlerde de devam edecek önemli gelişmeler yaşanıyor. 18 saatlik PM toplantısında kriz doruk noktasına çıkıyor. Belediye başkan adaylarıyla ilgili liste delik deşik oluyor. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, PM toplantısı devam ederken tepki gösterip istifa etmiş, sabah geri dönmüştü.

Kaftancıoğlu’nun istifasını geri çekmesi, CHP’de suların durulduğu anlamına gelmiyor.

CHP’nin etkili isimlerinden Grup Başkanvekili Engin Altay, “CHP’de bir sıkıntının olduğu görülüyor. İstanbul il başkanının istifa şımarıklığı, CHP’de büyük tahribata yol açtı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu şımarıklığa rağmen görevine devam edemez. Eğer devam ederse bu kez başka istifalar olur”dedi.

CHP’de etkili bir grup, Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu hakkında atacağı adımı görmek istiyor. Kaftancıoğlu’nun hiçbir şey yokmuş gibi devam etmesi sağlanırsa istifa etmeye hazırlanıyorlar. CHP’de İzmir ve İstanbul belediye başkan adaylarının görüşüldüğü parti meclisi toplantısında kriz zirve noktasına ulaşıyor ama ilk kıvılcım, MYK toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüşmesi sırasında yaşanıyor. Kaftancıoğlu, Ataşehir’de Battal İlgezdi’nin; Maltepe’de Ali Kılıç’ın; Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu’nun yeniden aday gösterilmesine karşı çıkıyor. Hatta Kılıçdaroğlu ile görüşme sırasında “yüksek refleks” gösterdiği söyleniyor. Zaten İlgezdi ve Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi üzerine istifa etmişti. Kaftancıoğlu’nun tavrına rağmen Battal İlgezdi’yi aday gösteren Kılıçdaroğlu, çok istediği halde Maltepe’de Ali Kılıç’ın adaylığını önümüzdeki PM’ye bırakıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!