Kahev'e ve Vehbi Koç Vakfı'ndan Büyük Onur: 23. Vehbi Koç Ödülü Sahiplerini Buldu!

Vehbi Koç Vakfı tarafından her yıl düzenlenen ödül töreninde bu yıl 23. ödül, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı'na (KAHEV) verildi. KAHEV'in eğitimdeki başarıları ve cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaları ödüllendirildi.

Kuruçeşme Divan tesislerinde düzenlenen törene iş, eğitim, sanat ve medya dünyasından birçok isim katıldı. Atatürk, şehitler ve Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Vehbi Koç Vakfı tarafından bu yıl 23. kez düzenlenen ödül, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı'na (KAHEV) verildi.

Törende ödülü KAHEV adına KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un elinden aldı. Törende konuşan Ömer M. Koç, Vehbi Koç Vakfı'nın misyonunu "Üzerimize Vazife" mottosuyla özetlediğini belirtti.

Ömer M. Koç, Türkiye'deki eğitim sorunlarına dikkat çekerek, PISA verilerine göre matematik ve temel yeterliliklere sahip olmayan öğrenci oranının yüzde 18 olduğunu ifade etti. Bu oranın her beş öğrenciden birini temsil ettiğini söyledi. Atatürk'ün aydınlık bir geleceği eğitimle mümkün gördüğünü vurgulayan Koç, KAHEV'in altı yıl gibi kısa bir sürede yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle 23. Vehbi Koç Vakfı Ödülü'nün kendilerine verildiğini açıkladı.

Törende, Vehbi Koç Vakfı tarafından hazırlanan KAHEV belgeselinin de gösterimi yapıldı.

KAHEV: EĞİTİMDE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞAN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU

KAHEV, kurulduğu 2016 yılından bu yana kadın hekimlerin eğitimine destek olmak, eğitimde cinsiyet eşitliği sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfın, altı yılda elde ettiği başarılar ve katkılar, Vehbi Koç Vakfı tarafından ödüllendirilerek takdir edilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini