Kahire'de Yeniden Başlayan Gazze Ateşkes Müzakereleri

Gazze'deki İsrail bombardımanı altında ateşkes müzakereleri, Kahire'de yeniden başlıyor. İsrail heyeti, Hamas ile rehine takası konusunu ele almak üzere Kahire'ye ulaştı. Hamas'ın dört şartı masada: Tam ateşkes, işgalin sona ermesi, yerinden edilmişlerin dönüşü ve yardımın kesintisiz akışı.

Gazze'de İsrail bombardımanı altında ateşkes ve rehine takası müzakereleri yeniden başlıyor. İsrail heyeti, Kahire'de Hamas ile görüşmek üzere bulunuyor. Hamas'ın belirlediği dört koşul masada: Tam ateşkes, işgalin sona ermesi, yerinden edilmişlerin dönüşü ve yardımın kesintisiz akışı.

Bugün Kahire'de devam edecek olan müzakereler, İsrail'in Gazze'yi vuran saldırılarının ardından ateşkes ve rehine takası anlaşması için önemli bir adım olarak görülüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yeni müzakereler için yeşil ışık yakmasından sonra, Mısırlı yetkililer ve Hamas arasında Al-Qahera kanalı aracılığıyla yapılan görüşmelerin yeniden başlayacağı duyuruldu. İsrail heyeti, Mossad, Shin Bet ve askeri istihbarat temsilcilerinden oluşan bir ekip tarafından temsil ediliyor ve Kahire'de Hamas ile rehine takası görüşmeleri gerçekleştirilecek. Önceki müzakerelerde Mısır, Katar ve ABD'nin arabuluculuk yaptığı ancak bir anlaşmaya varılamadığı biliniyor. Hamas ve İslami Cihad'ın dün Tahran'da İran yetkilileriyle yaptığı görüşmede, İsrail'le bir anlaşma için dört koşul öne sürüldü: Gazze saldırılarının tamamen durması, işgal güçlerinin geri çekilmesi, yerinden edilmiş kişilerin geri dönmesi ve yardım girişinin kesintisiz olması. Bu müzakerelerin sonucu, bölgede beklenen bir ateşkesin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti