Kahraman Albay Reşat Çiğiltepe'nin adını tadilat karşılığı silmişler!

Soyadını Atatürk’ün verdiği Albay Reşat Çiğiltepe’nin adı, Ankara-Mamak’taki bir ortaokuldan bir sene önce silinirken fedakarlığıyla Atatürk'ü ağlatan Albay Reşat Çiğiltepe’nin anısını yaşatan okulun adının 'tadilat' karşılığı değiştirildiği öğrenildi.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Kurtuluş Savaşında 57. Tümen Komutanı olan Albay Reşat Bey'in adının Ankara-Mamak'taki ortaokuldan ‘tadilat' karşılığı silindiği ortaya çıktı.

 

'Kahramanımızın adının yok edilmesi söz konusu değildir'

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu konuyu Meclis gündemine taşıyarak bakan Selçuk'a, Çiğiltepe adının neden silindiğini sordu.

Bakan Selçuk, soru önergelerine verdiği cevapta, “İstiklal Savaşı kahramanımızın adının yok edilmesi söz konusu değildir'' dedi.

İsim hakkı karşılığında tadilat

 

Bakanlığın yanıtında “Hayırsever Turhan Polat Eğitim Vakfı'nın Valiliğe, Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme yönetmeliği kapsamında isim hakkı karşılığında okul yapım ve onarım harcamalarını karşılamayı talep ettiği, bu doğrultuda, aynı ismin iki okulda var olduğu dikkate alınarak, isim hakkı verilebileceğinin Vakfa bildirildiği ve 17 Haziran 2020'de okulun adının Turhan Polat olarak değiştirildiği'' denildi.

Çiğlitepe'nin alınması geçikince intihar etmişti

Büyük Taarruz'dan akıllarda kalan en önemli olaylardan biri, 57'nci Tümen Komutanı Albay Reşat Bey'in, 27 Ağustos'ta Çiğiltepe'nin alınmasının yarım saat gecikmesi üzerine, görevini yerine getirememenin üzüntüsü ile kendisini vurarak intihar etmesiydi.

Atatürk, Albay Çiğiltepe'nin soyadını vermiş ve albayın intihar etmesinin ardından, “Büyük bir vatanseverdi'' diyerek gözyaşı dökmüştü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

RTÜK'ten TELE1 ve NOW TV'ye Yeni Ceza
Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"
Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!