Kahramanmaraş ve İstanbul Operasyonuyla Durdurulan Dolandırıcılar

Kahramanmaraş ve İstanbul'da gerçekleşen operasyonla yakalanan dolandırıcılar, müşteri hizmetleri numarası kullanarak telefonlarına ulaşıp WhatsApp hesaplarını ele geçiriyor ve rehberdeki kişilere para talep ediyordu.

Yöntemlerine her geçen gün bir yenisini ekleyen dolandırıcılar, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Dolandırıcıların son adresleri Kahramanmaraş ve İstanbul oldu. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bilişim Sistemine Girme ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarına yönelik Kahramanmaraş ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

OPERASYONDA 9 DOLANDIRICI YAKALANDI

Kahramanmaraş ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, kendilerini müşteri hizmetleri çalışanı olarak tanıtarak vatandaşların telefonlarına gelen kodları alarak, WhatsApp uygulamalarını ele geçirip telefon rehberlerinde ekli bulunan kişilere para talebinde bulunan ve bu yöntemle birçok vatandaşı ortalama 30 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.

PARA İSTEME YÖNTEMİYLE DOLANDIRICILIK

Dolandırıcılar, telefon sahiplerine müşteri hizmetleri gibi tanıtılarak kendilerine ait olduğunu söyledikleri uygulamaları ele geçirip, rehberdeki kişilere para taleplerinde bulunuyordu. Operasyon sonucunda şüphelilerin üzerinde çok sayıda dijital materyal, yabancı uyruklu şahıslara ait birçok SIM kart, 1 ruhsatsız tabanca ve 20 fişek ele geçirildi.

8 TUTUKLAMA, 1 ADLİ KONTROL

Gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i sevk edildikleri adliyede tutuklanırken, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon, siber suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara vurgu yaparak, vatandaşları dolandırıcılık konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak