Kahramanmaraş'ta yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Ahmet Ercan'dan uyarı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar, bunun 6 Şubat depreminin artçısı olduğunu belirtiyor. Deprem artçı sarsıntılarla devam edecek, uzmanlar vatandaşları uyarıyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün sabah saat 09:32'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar, depremin 6 Şubat'taki büyük sarsıntının bir artçısı olduğunu ve bu tür sarsıntıların olağan olduğunu belirtiyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Depremin peşinden açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin süresinin 4 saniye olduğunu ve kırık boyunun 4 kilometreye ulaştığını ifade etti. Ercan, "Artçı depremler en az 2027’ye kadar 4 ile 6.2 büyüklüğünde aralıklarla sürecek. M5 bir hafta süresince küçük sarsıntılarla sönümlenecek" dedi. Ayrıca Ercan, bir an önce deprem konutlarına geçilmesi gerektiğini altını çizdi.

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Profesörü Candan Gökçeoğlu da depremin, Ölü Deniz Fay Zonu içinde kalan bir artçı sarsıntı olduğunu belirtti. Gökçeoğlu, bu fayın Narlı segmentinin 6 Şubat’ta kırıldığını hatırlatarak, yöre halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

​​​​​​​

Deprem hakkında bir başka açıklama yapan deprem uzmanı Hasan Elmacı ise bu büyüklükteki depremlerin olağan olduğunu altını çizdi. Elmacı, "Bu tür sarsıntılar bölgede beklenen artçı hareketlerin bir parçasıdır" diyerek halkı uyardı.

Deprem sonrası herhangi bir can kaybı ya da büyük çaplı hasar bildirilmedi, ama uzmanlar vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.