Kaideci gruplar TSK araçlarıyla böyle fink atıyor!

ABC Dış HaberlerSuriye Ordusu İdii·b’de bulunan El Kaide işgalini sonlandırmak için başladığı operasyonda Ebu Duhur Askeri Havaalanına ulaştı. Ordunun kısa süre içerisinde İdlib’in doğusunu kuşatma altına alarak,...

ABC Dış Haberler

Suriye Ordusu İdii·b’de bulunan El Kaide işgalini sonlandırmak için başladığı operasyonda Ebu Duhur Askeri Havaalanına ulaştı. Ordunun kısa süre içerisinde İdlib’in doğusunu kuşatma altına alarak, cihatçılara Türkiye üzerinden uzanan ikmal hattını kesmesi bekleniyor. Kaybettikleri bölgeleri geri almak için saldıran cihatçıların TSK menşeili, Ankara’da üretilen araçlar kullanması dikkat çekti.

Suriye Ordusu Halep ve İdlib'deki ilerlemelerin ardından, İdlib'in doğusundaki cihatçıları kuşatmak üzere. 

Suriye Ordusu, İdlib'deki cihatçılara karşı ilerleyişini sürdürüyor. Suriyeli askerlerin aldığı son yerlerle birlikte İdlib kırsalındaki askerlerin Halep'e varmalarına 5 kilometre kaldığı aktarılıyor.

Al Masdar'ın aktardığına göre Halep ve İdlib'deki Suriye güçlerinin birleşmesiyle birlikte Doğu Halep'te bulunan cihatçılar kuşatma altına alınmış olacak.

Kuşatmanın tamamlanmasıyla cihatçıların Türkiye üzerinden gelen ikmal hattının kesileceği söyleniyor.

IŞİD’in ülkeden askeri olarak silinmesinin ardından seçkin birliklerini İdlib’e kaydıran Suriye Ordusu, birkaç gün içerisinde yüzden fazla yerleşim birimini temizlemesiyle operasyonun ilk bölümünün hedefi olan Ebu Duhur Askeri Havaalanına ulaştı.

Yaşanan çatışmalarda Fırat Kalkanı’na katılan Feylak el Şam ve Ahrar’uş Şam gibi El Kaide ile bağlantılı cihatçıların Türk firmalarının yüzde 49’una ortak olduğu ve Ankara’da üretim yapan Dubai merkezli ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan zırhlı araçlar kullanması ise dikkat çekti. Araçların çatışmada yer aldığına ilişkin görüntüler cihatçılar tarafından yayımlandı.

Suriye Ordusunun paylaştığı fotoğraflarda ise El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nden ele geçirilen zırhlı araçlar da görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak