KAİMDER Başkanı yasadışı pansiyonda

Karaman’da Ensar ve Kaimder evlerinde çocuklara cinsel istismarın boyutu büyüyor bir yandan da yasadışı öğrenci ev/pansiyonlar faaliyetlerine devam ediyor. Gazeteport'un haberine göre, Siyahser semtinde öğrenci pansiyonunun olduğu ortaya...

Karaman’da Ensar ve Kaimder evlerinde çocuklara cinsel istismarın boyutu büyüyor bir yandan da yasadışı öğrenci ev/pansiyonlar faaliyetlerine devam ediyor. 

Gazeteport'un haberine göre, Siyahser semtinde öğrenci pansiyonunun olduğu ortaya çıktı. Bu pansiyona giden yine tanıdık bir kurumun yetkilisi. O da Kaimder’in Başkanı Mehmet Sarı.

Kasım 2015’te Facebook sayfasında Mehmet Sarı, “İmam-ı Azam Camii İmam Hatibi Hafız Mehmet Şimşek hocamızla Siyahser Pansiyon hafızlarımızla TEOG sınavı öncesi moral ziyaretinde bulunduk..Hafızlarımız Dualarınızı bekler'' yazıp fotoğraflar paylaştı.

Bu paylaşımın tarihi Karaman’daki olaylardan önce ama Gazeteport’un ulaştığı kaynaklar bu pansiyonun halen faaliyette olduğunu söylüyor. KAİMDER Başkanı’nın bu pansiyonla nasıl bir ilgisi var şimdilik bilinmiyor.

Kaimder Başkanı’nın o ev/pansiyonda olması başlı başına sorun çünkü resmi kayıtlarda böyle bir pansiyon yok. Yani yine yasadışı bir pansiyon ve devlet korumasında olan çocuklar kalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı özel öğrenci yurtları yönetmeliğine göre, vakıflar ve tüzel kişiliklerin ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için yurt ya da pansiyon kurmaları yasak. İlköğrenim düzeyindeki çocuklar için sadece devlet tarafından yurt ya da pansiyon kurulabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gezi Tutuklularından 1 Mayıs Mesajı: "Dayanışma ve Mücadele Günü Kutlu Olsun"
Suriyelilerin kendi bayraklarıyla kutlama yaptığı Taksim ise 1 Mayıs’ta işçilere kapatılıyor
Mayıs ve Erdoğan'ın Taksim öfkesi
Burcu Köksal, belediyede 'kayıt cihazı ve gizli kamera' olduğunu iddia etmişti: Vali yanıtladı
Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz