Kalamış Yat Limanı ihalesinde Koç Holding'i geçerek en yüksek teklifi veren Karaarslan kimdir?

İstanbul'un en büyük marinası olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkını kazanmak için yapılan ihalede, en yüksek teklifi 505 milyon dolar veren Vahit Karaarslan dikkat çekti. Karaarslan'ın kim olduğu ve detaylar merak ediliyor.

Türkiye'nin ikinci büyük, İstanbul'un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllığına işletme hakkı için düzenlenen ihalede ciddi bir rekabet yaşandı. 16 Temmuz'da yapılan ihaleye 6 şirket katıldı ve açık artırma 300 milyon dolardan başladı.

KOÇ HOLDİNG İKİNCİ SIRADA KALDI

Koç Holding ortaklığı olan Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., uzun yıllardır limanı işleten şirket olarak favori olarak görülüyordu. Ancak, bu şirket 504 milyon dolarlık teklifiyle ikinci sırada kaldı.

VAHİT KARAARSLAN KİMDİR SORUSU ÇOK ARATILDI

İhaleyi 505 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Vahit Karaarslan, sosyal medyada ve diğer platformlarda "Antalya’yı baştan inşa eden kişi" olarak yorumlanmaya başlandı. 1975 Diyarbakır doğumlu olan Karaarslan, 27 yıldır ticaretle uğraşıyor ve tarım, akaryakıt ile gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. İnşaat sektörüne adım attıktan sonra TOKİ ihalelerinde başarılı projeler gerçekleştirdi ve bölgesel olarak büyüdü. Antalya’daki yatırımları arasında 2016’da Sümer Holding’e ait 11 bin 641 metrekarelik arsa ve 2021’de 23 bin metrekarelik bir diğer arsa öne çıkıyor.

Antalya'daki projeleri arasında Rengi Antalya Green Life, Rengi Antalya Green Park, Rengi Antalya ve Rengi Antalya Premium gibi projeler bulunuyor. Toplamda 784 dairelik projeleri, "Antalya’yı baştan inşa etti" yorumlarının temel sebebi oldu.

Vahit Karaarslan, Diyarbakır, Aydın, İzmir ve Ankara'da da önemli ihaleler kazanarak taşınmazlar satın aldı. Ancak, vergi rekortmenleri arasında yer almıyor.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, 1288’i denizde, 220’si karada olmak üzere toplam 1508 yat kapasitesine sahip. Bu kapasiteyle İstanbul'daki toplam yat kapasitesinin yüzde 22’sini, Türkiye genelindeki kapasitenin ise yüzde 6’sını temsil ediyor. 1987 yılında açılan liman, Aralık 1998’den itibaren Tek-Art Kalamış Fenerbahçe Marmara Turizm A.Ş. tarafından işletiliyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.