Kalkan-27 Operasyonu: Göçmen Kaçakçılarına Büyük Darbe!

27 ilde yapılan Kalkan-27 operasyonlarında göçmen kaçakçılığına büyük darbe vuruldu. 84 organizatör ve 1.029 düzensiz göçmen yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla süreceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen ve son 4 gündür süren "Kalkan-27" operasyonlarında göçmen kaçakçılığı yapan organizatörler ile düzensiz göçmenlerin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, operasyonlar sonucunda 84 organizatör gözaltına alındı ve 1.029 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda yakalanan 25 organizatör tutuklanırken, 7 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

DÜZENLİ OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, Türkiye’nin farklı illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yapılan baskınlar ve yol kontrolleri ile göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlerin izleri sürülerek, suçluların adalete teslim edilmesi sağlandı. Yakalanan düzensiz göçmenler ise geri gönderilmek üzere ilgili merkezlere teslim edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara katılan güvenlik güçlerini ve Göç İdaresi personelini tebrik ederek, Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelede kararlılığını vurguladı. Yerlikaya, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz," ifadelerini kullanarak, operasyonların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

TUTUKLAMALAR VE GERİ GÖNDERME SÜRECİ

Operasyon kapsamında yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin 25’i tutuklandı. 7 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Diğer organizatörlerin yargı süreçleri devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler de geri gönderme merkezlerine teslim edilerek, ülkelerine geri gönderilmek üzere işlemler başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.