Kalp hastası vatandaş ambulans uçakla Ankara’ya getirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da yaşayan ve kalp yetersizliği sebebiyle ritim bozukluğu atakları geçiren 68 yaşındaki hastanın durumu hakkında bilgi verdi. Hastanın acil müdahale gerektiren bir durumda olduğunu belirten Bakan Koca, sağlık ekiplerinin hızla harekete geçtiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşayan ve kalp yetersizliği nedeniyle ritim bozukluğu atakları geçiren 68 yaşındaki hastanın durumuyla ilgili bilgi verdi. Bakan Koca, hastanın kalp yetersizliği sebebiyle yaşadığı ritim bozukluğu atakları nedeniyle acil bir müdahaleye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Sağlık ekipleri tarafından Antalya'da hızla harekete geçilen hasta, özel donanımlı bir uçak ambulans ile Türkiye'nin aritmi alanında öncü merkezlerinden biri olarak bilinen Bilkent Şehir Hastanesi Aritmi Kliniği'ne taşındı. Bakan Koca, bu durumu sosyal medya paylaşımında şu ifadelerle duyurdu: "Kalp yetersizliği nedeniyle ritim bozukluğu atakları yaşayan 68 yaşındaki hastamız Antalya'dan uçak ambulansla Türkiye'nin aritmi alanında öncü merkezlerinden biri olan Bilkent Şehir Hastanesi Aritmi Kliniği'ne getirildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Uçak ambulanslarımız hayat için harekete geçmeye hazır."

Bakan Koca'nın paylaşımı, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki hastalara hızlı ve etkin müdahale imkanı sunan uçak ambulansların kullanımının önemini vurgulamaktadır. Aritmi alanındaki uzmanlıkla bilinen Bilkent Şehir Hastanesi, böylesi özel durumlarda da sağlık hizmetlerine ulusal düzeyde çözüm sunma kapasitesine sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!