Kamala Harris, Meksika sınırına gitti; sınırda daha sıkı kısıtlamalar getirilmesini önerdi

Kamala Harris, 5 Kasım Başkanlık seçimleri için yaptığı sınır ziyaretiyle Biden yönetiminin göçmenlik politikalarını güçlendirmeyi hedefliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 5 Kasım Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti adayı olarak, Cuma günü ABD-Meksika sınırına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Biden yönetiminin haziran ayında uygulamaya koyduğu acil durum kurallarını daha da sıkılaştıracak yeni kısıtlamalar önerdi. Danışmanlara göre, Harris, geçişler için daha düşük bir eşik önermeyi ve bu eşiğin daha uzun süre karşılanması gerektiğini vurgulayacak.

Harris, Gümrük ve Sınır Koruma'nın operasyonlarını inceleyerek, hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat destekle hazırlanan sınır güvenliği tasarısına destek verdiğini açıkladı, ancak uygulamanın Trump tarafından bozulduğunu belirtti. Ziyareti, Harris’in göçmenlik konusundaki duruşunu güçlendirme ve Trump'ın eleştirilerine yanıt verme çabası olarak değerlendiriliyor. Harris'in kampanyası, Arizona gibi çekişmeli eyaletlerde yeni reklamlar yayınlayarak, "Sınırı düzeltmek için gerçek bir planı olan gerçek bir lider" mesajını vurguluyor.

Cumhuriyetçiler, göçmenlik konusunu güçlü bir siyasi argüman olarak kullanmaya devam ediyor. Son anketlerde, seçmenlerin çoğu Trump’a göçmenlik konusunda daha fazla güvendiğini belirtiyor. Harris'in durumu, Arizona'da anketlerde Trump'a karşı zayıf görünmesine rağmen, diğer anketler daha sıkı bir yarışı işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.