Kamala Harris, Meksika sınırını ziyaret etti

Göçmen kriziyle ilgilenmesi için görevlendirilen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, sınır bölgesindeki Teksas'ın El Paso kentine gitti.

Beraberinde İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın da bulunduğu heyet ile El Paso'daki Sınır Devriye Merkezini ziyaret eden Harris, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştü.

Bölgede göçmen çocuklar ve göçmenlerin geçiş yaptığı alanları da ziyaret eden Harris, kentten ayrılmadan önce havalimanında gazetecilere açıklamada bulundu.

Harris, göçmen krizinin nedenlerinin çözülmesinin önemine işaret ederek, 20 Ocak 2021'de göreve başlayan Joe Biden yönetiminin bugüne kadar göçmenler konusunda ciddi ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Harris, "Göçmenler deyince öncelikle insan hayatlarından bahsettiğimizi unutmayalım. Göçmenlik sisteminin düzgün ve insani olmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Trump taraftarları protesto etti

Öte yandan eski ABD Başkanı Donald Trump yanlıları Harris'i El Paso'da protestolarla karşıladı.

Protestocular "Kamala biliyorsun seçimi Trump kazandı" yazılı pankartlar taşıdı.

Biden, martta Meksika sınırındaki göçmen hareketliliğinin ve refakatsiz çocuk sayısının hızla artmasının ardından Harris'i bu konuyla ilgilenmesi için görevlendirmişti.

Harris'in bu görevinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen halen sınır bölgesine bir ziyaret gerçekleştirmemesi başta Cumhuriyetçiler olmak üzere birçok kesim tarafından eleştiriliyordu.

Öte yandan Trump'ın bölgeye 30 Haziran'da bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklamasının ardından, Harris'in ziyaretinin duyurulması da Cumhuriyetçi kanatta "Trump bölgeye gitmeye karar vermeseydi, Harris de gitmezdi." eleştirilerine yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sia, Evlilik Yıl Dönümüne Kısa Süre Kala Adını Değiştiriyor
Endonezya'da Toprak Kayması: Luwu'da 14 Kişi Yaşamını Yitirdi
Jennifer Lopez'in This is Me Turnesi Bilet Satışlarında Hayal Kırıklığı
Rusya'nın Zelenski'yi arama kararı: Propaganda mı?
UCM Başsavcısı: Netanyahu Tutuklama Engeline Tepki