Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u Başkan Yardımcısı Adayı Olarak Duyurdu

Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz'u başkan yardımcısı adayı olarak açıkladı. Ulusal Muhafız gazisi ve eski öğretmen Walz, Demokrat Parti'nin seçim stratejisinde önemli bir rol üstlenecek. Bu hamle, Harris'in seçim zaferi umutlarını güçlendiriyor.

Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı olarak 60 yaşındaki Minnesota Valisi Tim Walz'u açıkladı. Ulusal Muhafız Ordusu'ndaki uzun kariyeri ve başarılı bir eğitimcilik geçmişiyle tanınan Walz, Harris'in seçim kampanyasında önemli bir rol üstlenecek. Bu seçim, Harris'in Demokrat Parti'nin zafer umutlarını artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

KAMALA HARRİS, MİNNESOTA VALİSİ TİM WALZ’U BAŞKAN YARDIMCISI ADAYI OLARAK AÇIKLADI

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı olarak 60 yaşındaki Minnesota Valisi Tim Walz'u belirledi. Walz, ABD Ulusal Muhafız Ordusu'nda uzun yıllar görev yaptıktan sonra, 2006'da Cumhuriyetçi eğilimli bir bölgeden ABD Temsilciler Meclisi'ne seçildi ve 2018'de Minnesota valisi olarak göreve başladı. Valilik döneminde, ücretsiz okul yiyecekleri, iklim değişikliğiyle mücadele, vergi indirimleri ve genişletilmiş ücretli izinler gibi ilerici politikalar geliştirdi.

Harris'in kampanyası, Walz'un Ulusal Muhafız kariyerinin yanı sıra başarılı bir lise futbol koçluğu ve sosyal medya videolarının, potansiyel seçmenleri çekme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Harris, Demokrat Parti'nin seçim zaferi umutlarını yeniden canlandırmak için Walz'u tercih etti. Bu adım, Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme teklifinin başarısız olmasının ardından, Harris'in adaylığını daha da güçlendiriyor.

Cumhuriyetçi Parti'den ise eski Başkan Donald Trump, Ohio Senatörü James David Vance’i başkan adayı olarak seçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.