Kamala Harris'in kampanya ekibi, Pensilvanya'da 100 binden fazla kapı çaldı!

Harris'in kampanya ekibi, güçlü bir saha varlığı oluşturarak koalisyonlarını güçlendirmeyi ve eski Başkan Donald Trump'a oy vermiş kırsal bölgelerdeki kararsız Cumhuriyetçi seçmenlerle Latin seçmenleri etkilemeyi hedefliyor.

CNN'den Priscilla Alvarez ve Abby Phillip'in haberine göre, Harris kampanyası yetkilileri, bu sabah saat 11.00 itibarıyla Pensilvanya'daki kritik bölgelerde 100 binden fazla kapının çalındığını duyurdu. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, son mitingini Pazartesi akşamı Philadelphia'da gerçekleştirdi. Salı günü sahada yer almasa da, kampanya ekibi yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etti. Harris'in bir danışmanı, "Her karışı kazanmak için çalışıyoruz," diyerek kampanyanın son ana kadar seçmenlerle temas etmeyi amaçladığını vurguladı.

Harris'in kampanya ekibi, güçlü bir saha varlığı oluşturarak koalisyonlarını güçlendirmeyi ve eski Başkan Donald Trump'a oy vermiş kırsal bölgelerdeki kararsız Cumhuriyetçi seçmenlerle Latin seçmenleri etkilemeyi hedefliyor. 

Başkan Yardımcısı adaylarından Vali Tim Walz, Salı günü Harrisburg, Pensilvanya'da seçmenleri harekete geçirmek için bir ziyaret düzenledi. Bu esnada Harris, telefon görüşmeleri yaparak ve radyo röportajlarına katılarak kararsız eyaletlerdeki seçmen katılımını artırma çabası içinde bulundu.

Salı sabahı, Larry Richert ile "The Big K Morning Show" adlı radyo programında konuşan Harris, "Bugün tüm gün boyunca insanlarla konuşacağım ve oy vermelerini hatırlatacağım. Dinleyicilere tekrar hatırlatmak istiyorum: Bugün seçim günü," dedi. Ayrıca, "Demokrasimizde kararı veren halktır ve oyunuz sizin gücünüzdür," diyerek seçmenleri sandığa gitmeye teşvik etti.

T24 programcısı Şirin Payzın ve T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, seçimlere bir gün kala ABD'den bildirilerde bulundu. 

Başkanlık yarışında 270 delegeye ulaşan aday, başkanlık makamını kazanacak. Ülkedeki seçim sistemi, en fazla oyu alan değil, en fazla delegelere ulaşan adayın başkan olmasına olanak tanıyan Seçiciler Kurulu (Electoral College) yöntemiyle işlemektedir. Buna göre Amerikalılar, başkanlarını doğrudan kendi oylarıyla değil, seçtikleri delegeler üzerinden dolaylı olarak belirlerler.

Seçiciler Kurulu, 50 eyalet ve başkent Washington DC'yi temsil eden toplam 538 delegeden oluşuyor. Her eyaletteki delege sayısı, o eyaletin Senato ve Temsilciler Meclisi'ndeki üyelerinin toplamına eşittir. 

Eyaletlerin delege sayıları şu şekildedir: Alabama 9, Kentucky 8, Kuzey Dakota 3, Alaska 3, Louisiana 8, Ohio 17, Maine 4, Oklahoma 7, Arkansas 6, Maryland 10, Oregon 8, Massachusetts 11, Colorado 10, Rhode Island 4, Connecticut 7, Minnesota 10, Güney Carolina 9, Delaware 3, Mississippi 6, Güney Dakota 3, Missouri 10, Tennessee 11, Montana 4, Nebraska 5, Utah 6, Hawaii 4, Vermont 3, Idaho 4, New Hampshire 4, Virginia 13, Illinois 19, New Jersey 14, Washington 12, Indiana 11, New Mexico 5, Batı Virginia 4, Iowa 6, Kansas 6 ve Wyoming 3 delegeye sahip. Ayrıca özel statüdeki Washington DC'nin de 3 delegesi bulunmaktadır.

Beyaz Saray'a giden yolda, seçim gününde önemli rol oynayan birkaç kritik "salıncak eyalet" bulunmaktadır. Bu eyaletler, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında az bir farkla el değiştiriyor. 2024 seçimlerinde başkanlık için ulaşılması gereken toplam 270 delege sayısının 93'ünü oluşturan Arizona, Nevada, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, Kuzey Carolina ve Georgia "salıncak eyalet" statüsündedir.

Güncellenen sayılara göre, bu salıncak eyaletlerin delege sayıları şu şekildedir: Arizona 11, Nevada 6, Wisconsin 10, Michigan 15, Pennsylvania 19, Kuzey Carolina 16 ve Georgia 16 delege sahibi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.