Kamu Denetçiliği Kurumu müdahale etti: Haksız tahsil edilen ücretler araç sahiplerine iade ediliyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Mahkeme kararıyla iptal edilen trafik cezalarının ardından, bu cezalar kapsamında ödenen çekici ücretlerinin de iade edileceği belirtildi.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir karar alındı. Bu karara göre; Trafik cezalarında ödenen paranın tamamı iade edilebilecek. Kamu Denetçiliği Kurumu, araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu kararı duyurarak  araç sahiplerinde sevince sebep oldu.

MAHKEME KARARI İPTAL ETTİ

Sivas'ta yaşayan bir vatandaş, araç tescil işlemlerinin yapılmadığı gerekçesiyle çekilen ama mahkeme kararıyla iptal edilen çekici ücretini, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun tavsiye kararıyla geri aldı. Bu karar ile bir ilke imza atılmış oldu.

Sivas'tan Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuran bir yurttaş, aracının 2022 senesinde trafik tescili yapılmadığı gerekçesiyle bağlandığını, buna ek olarak trafik cezası uygulandığını ve mahkeme kararıyla bu idari yaptırımın kaldırıldığını ifade etti.

ÜCRETİN TAMAMI İADE EDİLECEK

Başvurucu, trafik cezasının geri alındığını ama mahkeme tarafınca iptal edilen yaptırım kararına rağmen çekici tutarının iade edilmediğini belirtti. Kamu Denetçiliği Kurumu, hukuka aykırı durumların düzeltilmesi için yalnız idari para cezasının iptal edilmesinin yeterli olmadığını altını çizdi.

İptal edilen idari para cezasının hiç uygulanmamış kabul edilmesi gerektiğini ve bu sebeple başvurucunun ödemek zorunda kaldığı çekici tutarının de iade edilmesi gerektiğini değerlendirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), başvurucunun idari para cezasının iptal edilmesinin peşinden ödediği çekici tutarının iadesini istemesinin haklı bir talep olduğunu belirledi. KDK, başvurucunun mahkeme sonucunda çekici tutarının iadesine dair herhangi bir hüküm olmamasının, bu talebin reddedilmesinin hukuka uygun olmadığını ve çekici harcamasının başvuruya iade edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!