Kamu ihalelerini toplayan Cengiz Holding'in 3 yıldır vergi vermediği ortaya çıktı

Cengiz Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz, vergi tartışmalarının sürdüğü bir dönemde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2023 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladığı listede dikkat çekti. Açıklanan listede ilginç detaylar yer aldı.

2023 yılında Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ve Rahmi Koç, gelir vergisi rekortmenleri listesinde yine ilk üç sırayı aldı. İlk 100'de yer alan 73 kişi ise isimlerinin açıklanmasını istemedi.

KURUMLAR VERGİSİNDE BANKALAR ZİRVEDE

Kurumlar vergisi sıralamasında Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Akbank ilk üçte yer aldı. İlk 10'daki 8 kurum bankalardan oluştu.

MEHMET CENGİZ 49. SIRADA 

Vergi afları ve kamu ihaleleri ile sıkça tartışılan Mehmet Cengiz, 49. sırada yer aldı ancak Cengiz Holding ve iştirakleri 2021-2023 yılları arasında hiç kurumlar vergisi ödemedi.

Cengiz Holding'e bağlı Ankara Tren Garı A.Ş., İGA İstanbul Havalimanı A.Ş., Kuzey Marmara Otoyolu ve Cengiz Havacılık gibi şirketler de vergi ödememişler arasında.

"KISKANÇLIKLA BU İŞ OLMAZ" DEMİŞTİ 

Mehmet Cengiz, İş Bankası’nın 100. yılı etkinliğinde, yaptığı işlere yönelik eleştirilere "kıskançlıkla bu iş olmaz" şeklinde yanıt verdi.


2025'te yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, Kamu Özel İşbirliği projelerinden alınan kurumlar vergisi oranını yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.