Kamu işçilerine zam oranı belli oldu

Kamu işçisinin zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Hükümet ve işçi konfederasyonlarının üzerinde anlaştığı zam oranı açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ'te düzenlenen toplantının ardından toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak kamu işçilerinin yeni zam oranını açıklıyor.

Düşük ücretle çalışan işçilere 500 lira düzeltme yapılacak. Kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 12 ikinci 6 ay için yüzde 5 zam verilecek.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ile Hak- İş, kamu çerçeve sözleşmesinde asgari ücret seviyesindeki düşük ücretlerin 4 bin 800 liraya çıkarılmasını, ilk altı ay için de tüm ücretlere yüzde 20 zam yapılmasını talep etmişti.

Hükümet ise ilk teklifinde işçiye birinci altı ay için yüzde 9 zam teklif etti. Hükümetin ilk olarak brüt 3 bin 577 lira (asgari ücret) ile 3 bin 750 lira arasındaki ücretlere 100 TL seyyanen zam, brüt 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasındaki ücretlere de 60 lira seyyanen zam teklifi sendikalar tarafından reddedilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Emek Haberleri

AK Parti döneminde 32 bin işçi hayatını kaybetti
Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
AK Partili belediyenin inşaatında çalışan sendikacılara ev hapsi:
Battal İlgezdi kendi atadığı komisyonu bile tanımadı