Kamu Spotu Tartışma Yarattı: “Bakanlık, Öğrencilerin Aç Olmasını Umursamıyor!”

Milli Eğitim Bakanlığı, sağlıklı beslenmeye dair bir kamu spotu yayınlayarak öğrencilere ve velilere dengeli beslenme önerilerinde bulundu. Ancak, bu girişim eğitim camiasından tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı kamu spotunda öğrencilere sağlıklı ve dengeli beslenme çağrısında bulunulurken, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay'dan eleştiri geldi. "Çocuklarımızın beslenme hakkı pazarlık konusu olamaz" diyen Özbay, Bakanlığı öğrencilerin beslenme ihtiyacını karşılamak yerine önerilerle yetinmekle suçladı.

Sözcü’den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Bakanlığın bu adımını "yetersiz ve halkla alay eden" bir yaklaşım olarak nitelendirdi.

Özbay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in daha önce 18 milyon öğrenciye ücretsiz yemek verilmesini "yeme alışkanlıklarına uygun değil" diyerek reddetmesine atıfta bulunarak, Bakanlığın gerçek sorunları göz ardı ettiğini vurguladı. Eğitim İş Başkanı, "Çocuklarımızın okula aç gitmesi bakanlık için önemli değilmiş gibi velilere beslenme önerileri sunuluyor. Bütçeyi cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollerle heba ediyorsunuz, bari halkla alay etmeyin!" dedi.

"ÇOCUKLARIN BESLENME HAKKI TARTIŞMA KONUSU OLAMAZ!"

Özbay, çocukların beslenme hakkının bir pazarlık ya da tercih konusu olamayacağını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğrencilere ücretsiz yemek sağlamak gibi bir sorumluluğu olduğunu hatırlattı. "Milli Eğitim Bakanlığı, bu temel hakkı sağlamaktan kaçınarak sorumluluğunu velilere yüklüyor" diyen Özbay, kamu spotunun Bakanlığın gerçek ihtiyaçlara cevap vermekten uzak olduğunu ifade etti.

Eğitim sendikası, çocukların beslenme hakkını göz ardı eden bu yaklaşımı eleştirerek, Türkiye'deki milyonlarca öğrencinin okullarda beslenme desteği alamadığını vurguladı. Özbay, "Sağlıklı beslenme bir öneri değil, çocuklarımız için bir zorunluluktur. Bu hakkı sağlamak devletin görevidir" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.