Kamu Taşınmazlarının Turizme Tahsisi: Devlet Ormanları Kapsama Alındı

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, turizm amaçlı tahsis edilebilecek alanlar arasına devlet ormanları da dahil edildi. Ayrıca ön izin ve kesin tahsis süreçlerinde de önemli düzenlemeler yapıldı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te önemli değişiklikler yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkilerini genişleten bu düzenleme ile devlet ormanları da turizm yatırımları için tahsis edilebilecek alanlar arasına dahil edildi. Yönetmeliğin 30-A maddesine eklenen bu hüküm, kamuya ait taşınmazların turizm yatırımlarında kullanımını daha da artırmayı hedefliyor.

DEVLET ORMANLARI TURİZME AÇILIYOR

Yönetmeliğin 30-A maddesine yapılan ekleme ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm amaçlı kullanılacak alanlar arasına devlet ormanlarını da dahil edebilecek. Bu adım, turizm yatırımlarında doğa ile iç içe projelerin önünü açarken, çevre hassasiyeti konusunda da soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

PEŞİN ÖDENEN BEDELLER ARTIK İADE EDİLMEYECEK

Yönetmeliğin 16. maddesinde yapılan bir diğer değişiklikle, girişimcinin mücbir sebep veya kamudan kaynaklanan nedenler haricinde ön izin süresi içinde yükümlülüklerini yerine getirememesi durumunda, peşin ödenen ön izin bedelleri ile birlikte ağaçlandırma ve bakım bedelleri de artık iade edilmeyecek. Önceki düzenlemede yalnızca ön izin bedelinin iadesi yapılmıyordu.

Turizm Kompleksine İlave Hak Yok Yönetmeliğin "kesin tahsis" başlıklı 17. maddesine eklenen hüküm ile turizm kompleksine dönüştürülen tesislere ilave kapasite ya da emsal hakkı verilmeyeceği kararlaştırıldı. Bu değişiklik, mevcut tesislerin büyüme ve genişleme haklarını sınırlandırarak, dengeli bir yapılaşma hedefliyor.

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.