Kamu Varlıklarının Araplara Satışı Hakkında CHP'den Sert Açıklamalar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin uzun süredir stratejik kamu varlıklarını Arap yatırımcılara satmayı planladığını öne sürdü. Karabat, bu çabaların Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelediğini ve mevcut kalan stratejik varlıkların da hedefte olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP'nin son yıllarda çeşitli stratejik kamu varlıklarını, özellikle Turkcell, Vakıfbank ve Botaş'ı Arap yatırımcılara satma çabası içinde olduğunu iddia etti. Karabat, Türkiye Varlık Fonu (TVF) bünyesindeki şirketlerin satılması yönündeki planların başarısız olduğunu ancak hükümetin hala bu varlıkları satmak için ısrar ettiğini söyledi.

Karabat, AKP'nin her yıl Körfez ülkelerine giderek kamu varlıklarını satmaya çalıştığını ve bu süreçlerin Türkiye'nin uluslararası imajını olumsuz etkilediğini belirtti. X hesabından yaptığı paylaşımda, şu anda sukuk ihracının gündemde olduğunu ve hangi şirketlerin teminat gösterileceğinin önemli bir mesele olduğunu ifade etti. Ancak, TVF'nin şirketleri doğrudan satma niyetinin de bulunduğunu dile getirdi.

Körfez sermayesinin bu satışlara olan ilgisinin sınırlı olduğunu vurgulayan Karabat, geçmişte yapılan yatırımların çoğunda beklenen başarıyı yakalayamadıklarını belirtti. Örneğin, Digiturk'ün satışından zarar edildığını hatırlattı. Ayrıca, geçen yıl Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan 50,7 milyar dolarlık anlaşmanın da somut bir sonuç vermediğini söyledi. Karabat, TVF bünyesinde olmayan Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) de satış hedefleri arasında yer aldığını ve elde kalan stratejik barajların da bu planlar çerçevesinde risk altında olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.