Kamuda kadın temsilinin düşüş grafiği

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mevlüt Dudu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bri açıklama yaptı.CHP'li Dudu: “Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.'' dedi.CHP'li...

CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mevlüt Dudu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bri açıklama yaptı.

CHP'li Dudu: “Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.'' dedi.

CHP'li Dudu'nun açıklaması şöyle:

Üreten ve toplumsal yaşamda özgür ve eşit olarak var olmak için savaşan kadınların günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, AKP iktidarından sonra Türkiye’de her yıl daha buruk kutlanmaktadır.

Son 10 yılda kadına yönelik cinayetlerin yüzde 1400 civarında arttığı, 3 bin 567 kadının öldürüldüğü AKP iktidarında; kadın yöneticisi sayısı da hızla geriye düşmüştür. Bugün Türkiye genelinde 900 kaymakamdan 13’ü, 448 vali yardımcısından 10’u, 80 müsteşar yardımcısından 5’i, 140 genel müdürden sadece 9’u kadındır.  Kadın, toplumsal yaşamda sürekli geriye gitmektedir.

Ankara, İstanbul, Şanlıurfa ve Batman’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak yürüyüş ve etkinliklerin valiliklerce yasaklama kararı, aslında AKP’nin “kadınların sesini yükseltmesinden duyduğu'' korkuyu ortaya koymaktadır.

Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin her geçen gün aşındırıldığı, kadına yönelik şiddetin toplumsal hayatın rutini haline geldiği yeni Türkiye’de, laiklik, bilim ve aklı geri plana iten gerici bir yapılanma örgütlenmektedir. Partimizin kurucusu olan Atatürk’ün hayatın her alanında etkin ve yetkili kadın ideali, AKP döneminde hamile iken sokağa çıkmasının bile makbul olmadığı bir seviyeye çekilmek istenmektedir.

AKP’nin Türkiye’yi kapana sıkıştıran politikalarının ancak kadınların direnişi ile durdurabileceği inancındayım. Kadının erkekle tam eşit ve özgür olduğu bir Türkiye mümkündür. Bu hedefte kadınlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kadınların siyasette, toplumda, ekonomide ve aile hayatında hak ettiği konumu alacağı bir Türkiye dileği ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'