Kamuda Nepotizm Tartışması: Demirtaş’tan Sert Eleştiri!

Akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, BBP lideri Mustafa Destici’nin vatandaşların kredi kartı limitlerini düşürmelerine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na 750 TL ödememek için kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşüren vatandaşların kartlarının iptal edilmesini talep etmesine sert bir yanıt verdi. Demirtaş, Destici’nin kendi kızını TBMM’de işe almasına atıfta bulunarak, "Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin" dedi.

DESTİCİ’NİN AÇIKLAMALARI

Cumhur İttifakı ortaklarından olan Destici, 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı limitlerine sahip olanlardan senelik 750 TL alınması önerisine destek verdi. Bankalara, "Yılda 750 lira vermemek için kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşürenlerin kartlarını iptal edin" çağrısında bulundu.

ELEŞTİRİLER ARTIYOR

Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Destici’ye yönelik eleştirilerini dile getirirken, toplumda işsizlik ve eşitlik konularının altını çizdi. Destici, TBMM’de "programcı" kadrosunda işe alınan kızı Özgül Hilal Destici ile ilgili yaptığı açıklamada, "TBMM’de 5 bin üzerinde personel vardır. Onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladım da aynı usulle işe girmiştir" demişti.

NEPOTİZME DİKKAT ÇEKİYOR

Destici, ayrıca, "Ben kızımı daha yüksek sayılara başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim" ifadeleriyle kendi durumunu savundu. Bu tartışma, kamu görevlisi alımlarında nepotizm ve eşitsizlik konularını yeniden gündeme getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.