Kamuda Tasarruf Mu? Bakan Tekin’in Uygulaması Tartışma Yarattı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in uygulama otelinde konaklayarak Hazine'ye 3 bin lira tasarruf sağladığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdat Yılmaz’ın açıklamaları sonrası TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kamuda tasarruf tedbirleri, 1 Ocak 2024 itibarıyla uygulamaya girecek. Bu kapsamda devlet okullarında birçok alanda kısıtlamalara gidilecek.

ÖĞRETMEN ÇAYINDAN TEMİZLİĞE KISITLAMA


Söz konusu kanun çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında öğretmenlerin çayından okuldaki temizlik personeline kadar birçok noktada tasarruf önlemleri alınacak.

BİLGİLERİMİZ İLE BİRLEŞTİREN İKİNCİ BAKAN


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tasarrufa en çok uyum gösteren bakanlardan biri olduğu öğrenildi. Ancak uygulama otelinde konaklamasıyla dikkat çekti.

KALDIĞI OTELDEN HAZİNE'YE TASARRUF


Bakan Tekin'in kaldığı Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama otelinin gecelik fiyatının 1300 lira olduğu belirtiliyor. Kayseri'deki beş yıldızlı otel fiyatlarının 4300-4500 lira arasında olduğunu göz önünde bulundurulduğunda, Bakan Tekin’in Hazine’ye bir gecelik konaklamada 3 bin lira tasarruf sağladığı ortaya çıkıyor.

İLK UYUM GÖSTEREN BAKAN


Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı "Kamuda Tasarruf Tedbirleri"ne en hızlı uyum gösteren bakan olarak Yusuf Tekin öne çıkıyor. Ancak kamuoyunda oluşturduğu bu algı, bazı kesimlerde tartışmalara yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.