Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de

Geçtiğimiz günlerde ayrıntıları açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Tasarruf tedbirleri paketinde kamuda uygulanacak maddeler neler?

Kamuda tasarruf dönemi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan bir tasarruf paketi ile başladı. Tasarruf tedbirleri paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu paket çerçevesinde, kamuda şu maddeler uygulanacak:

  1. Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, kamu kurumları, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetini sonlandıracak. Ancak hizmet alımı yöntemiyle sağlanan personel servisi hizmeti sözleşme süresi bitene kadar devam edecek.

  2. Kamu taşıtları yerli ve elektrikli taşıtlara dönüştürülecek. Mevcut araçların tasfiye edilmesi şartıyla elektrikli taşıt satın alınabilecek.

  3. Kamu kurumlarının mevcut kiralık araçları, sözleşme süresi bitince izin alınmadan yeniden kiralanmayacak.

  4. Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, şahıs ve benzeri kuruluşlara ait taşıtlar, kamu kurumlarınca izin alınmadan hiçbir şekilde kullanılmayacak.

  5. Bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek.

  6. Cep telefonu hakkı sadece Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, yüksek yargı organı başkanları, valiler, belediye başkanları ve üst yöneticilerde olacak.

  7. Kamu kurumları, faaliyetleriyle doğrudan ilgili olmayan tanıtımlar hariç basın yayın organlarına ilan ve reklam veremeyecek.

  8. Kamu mensubu, mecburi haller haricinde fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılamayacak.

  9. Yıllık ücretli izinler ilgili yıl içinde kullandırılacak. Geçmişte kazanılmış, birikmiş izinler 3 yıl içinde kullandırılacak.

  10. Memurlara toplu sözleşme gereği yapılacak giyecek yardımı, ayni olarak gerçekleştirilecek. Kıyafet desteği için çek, kupon gibi araçlar kullanılmayacak. Nakdi ödeme yapılmayacak.

  11. Memurların hava yolu seyahatinde kazandığı uçuş milleri kamu kurumları tarafından kullanılacak.

  12. Bugün itibarıyla sözleşmesi imzalanmamış tüm mal ve hizmet alımlarıyla yapım ihaleleri gözden geçirilecek. Genelge hükümlerine uygun olmayan ihaleler iptal edilecek. Ayrıca, genelgeden önce başlamış iş ve işlemler için 3 ay içinde yeniden izin alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.