Kamyoncular TEM Otoyolu'nu trafiğe kapattı

İstanbul’da Avrupa yakasında hafriyat taşımacılığı yapan yüzlerce kamyoncu, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksek olması, bazı yolların kendilerine yasak olmasını protesto etmek için...

İstanbul’da Avrupa yakasında hafriyat taşımacılığı yapan yüzlerce kamyoncu, hafriyat döküm alanlarının yetersizliği, trafik sigortası priminin yüksek olması, bazı yolların kendilerine yasak olmasını protesto etmek için TEM Otoyolu’nda trafik yavaşlatma eylemi yaptı.

Kamyonlar saat 09.30 sıralarında Arnavutköy’den TEM Otoyolu’na bağlandı. Bütün şeritleri kapatan kamyonlar hızlarını düşürerek trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Bir kamyonun önüne asılan ''İnsan gibi çalışıp yaşamak bizim de hakkımız’ yazılı pankart asıldı.

Eylem nedeniyle TEM’de trafik durma noktasına gelirken Ankara istikametine ilerleyen kamyoncular da Hasdal sapağından Göktürk-Kemerburgaz istikametine dönüş yaptı. Göktürk-Kemerburgaz yolunda polis tarafından durdurulan kamyoncular, yaklaşık yarım saat trafiği kapattı.

Burada basın açıklaması yapan kamyoncular adına konuşan Mehmet Selçuk Karagöl, konuşmasına seslerini duyurmak için yaptıkları eylemde trafiği kapattıkları nedeniyle İstanbullular’dan özür dileyerek başladı. 12 yıllık kamyoncu olduğunu ifade eden Karagöl, “Bugün son olarak 3 döküm sahamız vardı. Biz bunun 5-6’ya çıkmasını istiyorduk. Bunu 2’ye düşürdüler. Bu 2 döküm alanı yetersiz. İşimizi yapamıyoruz. 5-6 saat sıralar bekliyoruz. Seferlerimizi tamamlayabilmek için bu kez hafriyatçı arkadaşlarımız hız yapmak zorunda kalıyor. O zaman kurallar çiğneniyor, ve cezalar yiyorlar. Trafik sigorta primleri çok yüksek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, Ulaştırma bakanımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı