Kanada BM üssünü hedef alan İsrail’e tepki gösterdi: "Endişe verici ve kabul edilemez"

İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik gerçekleştirdiği saldırıya uluslararası arenadan tepkiler sürüyor. Son olarak Kanada da bu saldırıya sert tepki gösterdi.

İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik gerçekleştirdiği saldırıya uluslararası arenadan tepkiler sürüyor. Son olarak Kanada da bu saldırıya sert tepki gösterdi. Kanada Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail kuvvetlerinin UNIFIL üssüne ateş açmasını "endişe verici ve kabul edilemez" olarak değerlendirdi. Bakanlık, barış gücü personelinin ve insani yardım çalışanlarının korunmasının önemine vurgu yaparak, tüm tarafları uluslararası insani hukuka uymaya çağırdı.

İsrail'in son dönemde Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da sivil halka ve insani yardım çalışanlarına yönelik saldırıları yoğunlaşmış durumda. En son Lübnan’ın Nakura bölgesindeki UNIFIL üssünü hedef alan saldırı, iki askerin nöbetçi kulesinde yaralanmasına yol açmıştı. Bu olay, uluslararası toplumda büyük bir tepkiye neden olmuş ve birçok ülke İsrail'in saldırgan tutumunu kınamıştı. Özellikle barış gücü ve insani yardım faaliyetlerinin hedef alınması, bu tepkilerin odak noktasını oluşturmuş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.