Kanada parlamentosundaki Nazi skandalı istifa getirdi

Geçtiğimiz cuma günü Kanada parlamentosunda İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi birliğinde savaşmış 98 yaşındaki Ukraynalı Yaroslav Hunka'yı "kahraman" olarak tanıtan Kanada Parlamento Başkanı Anthony Rota, tepkilerin ardından istifa etti.

Rota, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Nazi askeri birliğinde görev yapan 98 yaşındaki Ukraynalı Yaroslav Hunka'yı özel bir Meclis oturumuna davet edip ayakta alkışlatmasının peşinden istifa etti. Rota, istifasının peşinden milletvekillerine "Bu meclis hepimizin üstündedir" dedi.

Rota, dün Meclis'te yaptığı kısa konuşmada, "Avam Kamarası Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi üyelere bildirmekten büyük bir üzüntü duyuyorum" diyerek şunları söyledi:

"Bu Meclis'in çalışmaları hepimizin üstündedir. Bu nedenle Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmek zorundayım. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Parlamento'daki ortak konuşması sırasında Meclis'te bir kişiyi tanıma hatamdan dolayı derin üzüntülerimi yineliyorum. Bu tanıma, diğer ulusların ve Polonya'daki Nazi zulmünden kurtulanların yanı sıra Kanada'daki ve dünyanın dört bir yanındaki Yahudi toplumu da dahil olmak üzere bireyler ve topluluklar için acıya neden oldu" 

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti