Kanada Ukrayna’ya silah satacak

Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi Andriy Şevçenko, yaptığı açıklamada, Kanada ile savunma ve ticaret alanlarında işbirliğini öngören anlaşmaların imzaya hazır olduğunu söyledi.Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Büyükelçi...

Ukrayna'nın Ottawa Büyükelçisi Andriy Şevçenko, yaptığı açıklamada, Kanada ile savunma ve ticaret alanlarında işbirliğini öngören anlaşmaların imzaya hazır olduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Büyükelçi Şevçenko, iki anlaşmanın da, halen Polonya'da devam eden NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Pyotr Poroşenko arasında imzalanabileceğini kaydetti. Şevçenko, anlaşmaların imzalanmasının, Kanada Başbakanı Trudeau'nun gelecek hafta gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretine kalabileceğini de ifade etti.

Savunma alanında imzalanacak anlaşma kapsamında Kanada'dan silah alımına gideceklerini anlatan Büyükelçi Şevçenko, Kanada'nın Ukrayna'nın askeri ve savunma sanayiinin gelişmesine destek vereceğini söyledi. Anlaşmanın iki ülke savunma bakanları tarafından şekillendirilmesinin tamamlandığını aktaran Şevçenko, Kanada'dan satın alınacak silahların türüne ilişkin bilgi vermedi.

Kanada, daha önce Ukrayna ordusu için tıbbi malzemeler, üniforma, battaniye, bot ve öldürücü olmayan malzemeler hibe etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağış Sonucu Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi
Mark Hamill, Star Wars Günü Öncesinde Beyaz Saray'ı Ziyaret Etti
Eski Güzellik Kraliçesi Instagram Paylaşımı Sonrası Silahlı Saldırıya Uğradı: Quevedo'da Öldürüldü
Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı