Kanada'da erken seçim

Kanadalılar erken seçim için sandık başına gidiyor. Genel seçim beklenenden 2 yıl önce yapılıyor.

Kanadalılar, iki yıl sonra gerçekleşmesi gereken seçimler için bugün sandık başına gidiyor. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçim kampanyasını ağustos ortasında başlatmıştı.

BBC’de yer alan habere göre, Kanadalılar iki yıl içinde ikinci defa federal bir seçim için sandık başına gidiyor. Erken seçim için adaylar son beş haftadır hızlandırılmış bir kampanya süreci yürütüyor. 

Başbakan Trudeau, erken seçimin Kanada’nın pandemi iyileşme sürecinin gelecek adımlarına karar vermek için önemli bir an olacağını belirtmişti. Anketler, yaz boyunca Liberaller’in Avam Kamarası’nda çoğunluğu elde edebilecek konumda olduğunu gösterse de erken seçim kararı, Liberaller’in oylarında düşüşe neden oldu. Kanadalıların, yeni bir seçime ihtiyaç olmadığını düşündüğü yorumları yapıldı.

Muhafazakâr Parti’nin yeni lideri Erin O’Toole ise ilk federal kampanyasını yürüterek kendini Kanadalılara tanıttı. O’Toole’un popülaritesinin artmaya başladığı belirtiliyor. 

Eylül ayı başından bu yana anketler, Liberaller ve Yeni Muhafazakâr Parti’nin yüzde 30 civarı desteklerle çok yakın durumda olduğunu gösteriyor.

Kanada parlamentosunda 338 koltuk bulunuyor. Çoğunluğu elde etmek için 170 sandalye gerekiyor.

Kanada parlamentosunda çoğunluğu elde etmek için 170 sandalye gerekiyor. Parlamento içerisinde toplam 338 koltuk bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!