Kanada’da mescit yakma girişimi

Kanada’nın Toronto kentinde bir mescidin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından "The Reign of Islamic Da'Wah"(TROID) isimli mescidin yakılmaya çalışıldığı belirtildi.Toronto İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamada, mescidin...

Kanada’nın Toronto kentinde bir mescidin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından "The Reign of Islamic Da'Wah"(TROID) isimli mescidin yakılmaya çalışıldığı belirtildi.

Toronto İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamada, mescidin  bulunduğu bina için yangın ihbarı alındığı bölgeye 3 itfaiye aracı gönderildiği, binanın çatı  kısmında başlayan yangının mescide ulaşmadan söndürüldüğü kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Toronto polisi de yangının, binaya  benzin dökülerek başlatıldığını ancak içerde herhangi hasara yol açmadığını söyledi.

Toronto Polisi Sözcüsü Victor Kwong, yangının "şüpheli" olarak  değerlendirildiğini ve kundaklama kapsamında soruşturulma başlatıldığını  bildirdi.

Mescide yönelik kundaklama girişiminin olduğu saatlerde, aynı bölgede  bulunan Mason Merkezi’nin de yakılmak istendiğini  ifade eden Kwong, olayla  ilgili 36 yaşında bir kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Polis, iki olayın birbiri ile bağlantılı olma ihtimali üzerinde  duruyor.

Öte yandan, mescit yönetimi tarafından internetten sitesi üzerinden  yapılan açıklamada, "TROID, son on üç yıldır bölgesindeki inanç mozaiğinin önemli  bir parçası olmuştur ve yerel topluluğun üyeleriyle güçlü bir dayanışma  içindedir. Onlara nezaket ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca aşırılık  ve terörizmin tehlikelerini çürütmek için yürüttüğümüz çalışmalarımızla ön planda  bulunuyoruz. Polisin olayı ciddiye aldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz ve  hizmet ve özverileri için onlara teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!