Kanarya Kartalı yakaladı

Ali Kaya Soysal/ABC GazetesiNiye bu başlığı kullandım, çünkü maçı Beşiktaş kazansa veya berabere bitirse F.Bahçe şampiyonluk mücadelesinde geri kalacaktı, üstelik ikili averajda da handikaplı olacaktı, oysa şimdi tam tersi...

Ali Kaya Soysal/ABC Gazetesi

Niye bu başlığı kullandım, çünkü maçı Beşiktaş kazansa veya berabere bitirse F.Bahçe şampiyonluk mücadelesinde geri kalacaktı, üstelik ikili averajda da handikaplı olacaktı, oysa şimdi tam tersi bir tablo çıktı kalan haftalar için..

Maçın ilk yarısında ezici bir F.Bahçe üstünlüğü vardı, sarı-lacivertliler hem oynadı, hemde rakibini oynatmadı..Beşiktaş' ın etkili olduğu Atiba, Sosa ve Oğuzhan orta sahasına uyguladıkları taktiksel pres ile adeta siyah-beyazlıları boğdu.Tabi bunda 2. dakikada Volkan' la gelen erken golün yarattığı psikolojik ortamın rolü büyüktü..

İkinci 45 de ise oyunun tek hakimi Beşiktaş idi, girdikleri 4 net gol pozisyonunu hovardaca harcayan kartal adeta sonunu hazırladı..Nitekim beraberliğe çok yaklaştıkları dakikalarda kontradan yedikleri gol skoru belirledi..

Maçta gözüme batan bazı noktaları irdelemekte fayda var:

1- Perreira 60 da takımının en iyi oynayan oyuncuları Diego ve Alper' i çıkardı, bana göre çok yanlış bir tercihti..Ancak ne garipdir ki oyuna giren Ozan pas verdi ve diğer giren Nani bitirici golü atti...Beşiktaş anormal goller kaçırınca da skor yazarlarının gözünde deha oldu..
 
2- Beşiktaş ilk 17 maçı farklı bir tandemle oynamıştı, Rodolpho-Ersan, şimdi ise birazda zorunluluktan birbirlerinin adını bir aydır duyan farklı stopperlerle oynuyor..Böylesine atak yedikleri bir maçta takke düştü kel gözüktü... Ama yapacak bir şey yok BJK adına, böyle devam etmek zorundalar..
 
3- Dünya derbileriyle kıyaslandığında çok kalitesiz bir oyun vardı sahada, aslında bu futbol düzeyimizin ne boyutta olduğunun bir kanıtı..
 
4- Ve, daha birkaç gün önce Arsenal-Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır çok kötü bir maça imza attı..Maçta bir çok kritik pozisyon var, hepsinde de dünya hakemimiz hatalı. Aklıma takılanlar, F.Bahçe' nin ilk golünden önce faul yok, Beck'in bir kez, Volkan'ın iki kez, Caner'in ise üç kez atılması gerekirdi..
 
Önümüzdeki haftalara heyecanla bakacağız Kanarya ile Kartal çekişmesinde...
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
Beşiktaş, 179 milyon euro değerinde muhteşem bir yıldız transferi yapıyor!
Beşiktaş'tan bomba transfer: 37 milyon euroluk süper yıldız için hazırlıklar başladı!