Kanlaon Yanardağı'nda Alarm Seviyesi Yükseltildi: Halk Maske Takmaya Çağrıldı

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda volkanik hareketlilik nedeniyle alarm seviyesi ikinci seviyeye çıkarıldı. Volkanik gaz ve küller 5 kilometre yüksekliğe ulaştı. Halk maske takmaları konusunda uyarıldı. Yetkililer, daha tehlikeli magmatik patlamaların olabileceğini belirtti.

Filipinler'in Negros Adaları'ndaki Kanlaon Yanardağı'nda artan volkanik hareketlilik nedeniyle alarm seviyesi ikinci seviyeye yükseltildi. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs), patlamalar öncesinde küçük çaplı tektonik depremler kaydedildiğini açıkladı. Phivolcs Direktörü Teresito Bacolcol, bu ilk patlamaların daha tehlikeli magmatik patlamalara dönüşebileceğini belirterek, halkı atmosfere yayılan volkanik kül ve gazlara karşı maske takmaları konusunda uyardı. Negros Eyalet Hükümeti ise vatandaşlara kül yağışlarına karşı tedbir almaları çağrısında bulundu.

Volkanik gaz ve küllerin 5 kilometre yüksekliğe ulaşmasıyla birlikte bölgede alarm seviyesi yükseltildi.

Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) tarafından yapılan açıklamada, Negros Adaları'ndaki Kanlaon Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilikler nedeniyle alarm seviyesinin ikinci seviyeye çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, volkanik patlama öncesinde küçük çaplı tektonik depremlerin kaydedildiği ifade edildi.

Phivolcs Direktörü Teresito Bacolcol, "Bu ilk patlamalar volkanik patlamalardır. Ancak daha tehlikeli magmatik patlamalara dönüşebilir" dedi. Bacolcol, patlama sonucunda atmosfere karışan volkanik küllerin halk sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ve halkın maske takması gerektiğini vurguladı.

Negros Eyalet Hükümeti tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşlara kül yağışlarına karşı tedbir almaları ve açık havada maske kullanmaları çağrısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.